• Съществува неоспорима връзка между пиенето на вино и по

...
• Съществува неоспорима връзка между пиенето на вино и по
Коментари Харесай

Изследване: безалкохолното вино е също толкова добро за сърцето ви, колкото и истинското

• Съществува неоспорима връзка сред пиенето на вино и по -ниския риск от сърдечни болести
• Но откривателите виждат тази връзка и при тези, които пият безалкохолно вино
• Това постанова извода, че изгодата идва от антиоксидантите в гроздето, а не от алкохола
Любителите на виното от дълго време перифразират известна сентенция и настояват, че чаша вино дневно държи лекаря надалеч.
Но през днешния ден специалистите имат какво да прибавят към това - безалкохолните виновност могат да обезпечат всички изгоди за здравето, както и обичайните.
Изследователи от университета Anglia Ruskin са анализирали данни на близо 450 000 души на възраст от 40 до 69 години, с цел да проследят въздействието на умерената консумация на алкохол върху здравето им.
Те са открили, че има 40 % понижен риск от коронарна болест на сърцето измежду хората, които са пили по 11 чаши вино седмично спрямо хората, които не пият или прекаляват с алкохола.
Същият понижен риск е открит и измежду тези, които постоянно пият безалкохолни виновност.
Изследването демонстрира, че изгодите се дължат на гроздето във виното и по тази причина развенчават мита, че самият алкохол има позитивен резултат.

Връзката сред пиенето на вино и намаляването на случаите на коронарна болест на сърцето се дължи на антиоксидантите, открити в гроздето, а не на алкохола във виното.

В проучването, оповестено в списанието Clinical Nutrition, учени проучват данни от 446 439 души на възраст сред 40 и 69 години, с цел да прегледат въздействието на умерените количества консумация на алкохол върху здравето.
Експертите следят здравословното им положение в продължение на седем години, в това число общата смъртност, сърдечни проблеми, рак и и мозъчно -съдови болести - като инсулт.
Тези, които са пили четири до пет чаши шампанско или бяло вино или осем до 11 чаши алено вино седмично, са имали понижен риск от исхемична болест на сърцето, споделят те.
До същите заключения учените стигат и във връзка с тези, които пият безалкохолно вино.
Д-р Рудолф Шут, доцент в университета и водещ на проучването, споделя, че има „ неоспорима връзка " и пиенето на алкохол на гроздова основа и намеления риск при избрани болести.
„ Тази връзка се следи и за безалкохолно вино, тъй че допуска, че изгодите са с помощта на полифенолите във виното, а не на алкохола ", сподели той.
Изследователите акцентират, че техните открития " не поддържат концепцията, че алкохолът от всевъзможен тип питиета е потребен за здравето ".
Д -р Schutte сподели, че пиенето на алкохол, даже и на ниски равнища, може да бъде нездравословно за здравето.
Като логически извод от всичко казано до тук се обрисува изгодата от безалкохолното вино.
Все още не сте опитвали деалкохолизирано вино?
Опитайте и ще се изненадате прелестно!
А знаете ли, че то е на пазара още от далечната 1908 година. Още тогава притежателят на винарна на брега на река Рейн в Германия - Карл Юнг патентова технологията за произвеждане на безалкохолно вино. И до през днешния ден към този момент 114 година безалкохолните виновност на Карл Юнг са достоверни и основани на опит, технологии икачестени виновност от сортове грозде и без добавени други детайли. Те могат да бъдт открити и на нашия пазар.
Методът на деалкохолизация се състои в нежно премахване на алкохола при ниска температура - към 29 °C посредством вакуумна филтрация.. По този метод всички аромати и усети във виното се резервират непроменени дружно с потребните му състатвки и антиоксиданти. Крайният артикул се състои единствено от безалкохолно вино без добавени овкусители или гроздов сок за възстановяване на усета.
В целия свят към този момент има над 100 типа деалкохолизирани виновност от над 20 страни.
А през днешния ден, в нашето забързано всекидневие, към този момент е все по-модерно да се насладиш на чашка безалкохолно вино. Или пък може и безалкохолно пенливо вино!
А по какъв начин да изберем най-хубавото безалкохолно вино?
Отговаря ни специалистът в региона Мария Донкова:
„ На първо място прочетете деликатно етикета. За неповторимия усет оказват въздействие сортът на гроздето и технологията на премахване на алкохола. Определящо е алкохолния %, както и съставът да се състои само от деалкохолизирано вино и нищо друго.
Нормалното деалкохолизирано вино е с % на алкохол от 0,05 - 0,5%, по тази причина и след отваряне на бутилка такова вино е добре да се употребява в границите на 3 до 5 дни, тъй като след окисляване на виното стартира естествения развой на ферментация и е допустимо безалкохолния градус да се увеличи. По закон всички питиета с алкохолен градус до 0,5% са безалкохолни и това не е инцидентно. Например прясно изцеден портокалов сок има 0,2% алкохол, а бозата дори 0,4%, друга известна ферментирала напитка камбучата има дори 1,2%. Този „ градус " е безопасен и естестен, когато имаме феремнтирали билки и плодове. Това, че пиете безалкохолна напитка с 0,2% не значи, че в кръвта ви ще има алкохол 0,2%, може би в случай че изпиете 10л от нея бихте имали.
Другият тип безалкохолни питиета са с 0,0% алкохол - или кръглата нула и се назовават питиета на база безалкохолно вино. Това е по този начин, тъй като в техния състав има забележителен % прибавен гроздов сок или други детайли разнообразни от безалкохолното вино. Така има разлика сред безалкохолно вино и напитка въз основата на безалкохолно вино. Те са предопределени за хора, които в действителност не могат да пият по медицински аргументи - алкохолизъм или религиозни аргументи или пък деца. "
За хората, кото желаят да живеят здравословно, не са заболели, а редуват алкохолните с безалкохолни други възможности то виновността със наличие до 0,5% алкохол способстват за едно достоверно вкусово и елементно преживяване без скрупули! За другите също има опция - питиета с кръглата 0,0% алкохолно наличие на база на виновността с прибавен % гроздов сок в състава си и несъмнено различен усет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР