"Булгаргаз" съобщи, че с "Газпром" са подписали анекси към Договора

...
"Булгаргаз" съобщи, че с "Газпром" са подписали анекси към Договора
Коментари Харесай

Булгаргаз и Газпром подписаха анекси към договора за доставки на синьо гориво

"Булгаргаз " заяви, че с "Газпром " са подписали анекси към Договора за доставка на природен газ, с които той към този момент е наведен в сходство с утвърдените от Европейската комисия задължения. В съответния случай става дума за изменение на клаузата за преразглеждане на цената, тъй че всяка от страните да може да задейства преразглеждане на цената, в случай че има забележителна смяна на икономическите условия на Европейските газови пазари, които са отвън контрола на страните или) в случай че цената не отразява смяната на цените на границата на Германия, Франция и Италия, или смяната на цените на газа в газоразпределителните центрове (газовите хъбове TTF, NCG и т.н.) в континентална Европа. Честотата на преразглеждане е един път на всеки две години, както и изключително право на преразглеждане на всеки пет години. Първото преразглеждане на цената е възможно когато и да е, след влизане в действие на клаузата.

На второ място е реализирано съглашение за въвеждане на опция "Булгаргаз " ЕАД да изиска смяна на точката на доставка (Негру Вода), като изиска всички или част от контрактуваните размери газ (не по-малко от 50 милиона куб. метра на година и за интервал не по-малко от 12 месеца) да бъдат доставяни в точка на доставка Берегово, Украйна или Велке Капушани, Словакия. "Булгаргаз " ЕАД може да изиска тази смяна, в случай че не е в положение независимо да провежда преноса на газ. Уреждат се изискванията за смяна, основанията за отвод от страна на ООО "Газпром Експорт ", както и разрешаване на разногласия от Monitoring Trustee (Контролиращ управител), обясниха от българското сдружение.

"Във връзка с подписването на анексите, "Булгаргаз " ЕАД инициира среща с "Газпром Експорт ", която се организира на 28.09.2018г. в гр. Санкт Петербург. В допълнение към тематиката за уговорките, "Булгаргаз " ЕАД сложи за разискване и други търговски и механически въпроси, с което се даде началото на развой на договаряне за изменение в клаузите на Договора за доставка на природен газ. Следващата работна среща сред специалисти на двете сдружения е планувана през месец ноември 2018 година ", оповестиха от българския държавен снабдител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР