Бул. "Витоша" в участъка между ул. "Алабин" и бул. "Ал.

...
Бул. "Витоша" в участъка между ул. "Алабин" и бул. "Ал.
Коментари Харесай

Столична община свобождава паркоместа за пешеходци

Бул. "Витоша " в сектора сред ул. "Алабин " и бул. "Ал. Стамболийски " се затваря за коли

"Паркоместата няма да заемат тротоарите и те ще останат напълно за пешеходците ", заяви зам.-кметът на Столичната община по направление "Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев. Първата смяна към този момент се прави на бул. "Ал. Стамболийски ", където паркоместата са разчертани паралелно на пътното платно, а не както досега под 45 градуса. Това действително ще понижи броят им с към 10. На ул. "Съборна " колите към този момент ще стопират единствено от едната страна и единствено на пътното платно, а не както досега и върху част от тротоара. Промяната ще става поетапно, а концепцията е след време тя да стане зона напълно свободна от коли.

Заместник-кметът показа плановете за смяна на придвижването в центъра на София. От 3 март 2018 година бул. "Витоша " в сектора сред ул. "Алабин " и бул. "Ал. Стамболийски " се затваря за прекосяване на коли. Трамваите ще продължат да се движат по актуалните си направления.

Променя се посоката на придвижване на колите по три улици: "Позитано ", "Лавале " и "Княз Борис Първи ".

"Предстои цялостна реорганизация на площад "Света Неделя ", сподели Крусев. Той акцентира, че "е направена симулация по какъв начин затварянето на бул. "Витоша " ще се отрази на целия трафик. Според разбора на експертите не се чака в региона да има проблем. Броят на паркоместата, които ще бъдат закрити в този регион, е 11. Ще се промени и схемата на паркиране към площад "Народно заседание ". Ще се опитаме да въведем ред там ", сподели Крусев. Ще има повече озеленяване, а броят на паркоместата ще бъде понижен с 14.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР