БТК е поискала от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

...
БТК е поискала от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)
Коментари Харесай

БТК е оттеглила жалбата си срещу Епъл, вече преговарят за продажбите на Айфон

БТК е поискала от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да приключи формираното по тъжба на телекома произвеждане против международния софтуерен колос " Епъл " (Apple). Причината е, че двете компании към този момент са почнали договаряния за уреждането на казуса с продажбите на смарт телефоните " Айфон " (iPhone) от страна на БТК на българския пазар, поради което и беше жалбата.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията за преустановяване на следствието против " Епъл " е взето на 24 октомври и е оповестен на уеб страницата на антимонополния орган.

Производството против " Епъл " стартира през юли. В тогавашното решение на Комисия за защита на конкуренцията се посочваше единствено, че се проверява американската компания дали е злоупотребявал със своята мощност при налагане на условия при подписване на контракт с " Българската телекомуникационна компания " (БТК), която има оператора " Виваком ".

От БТК обясниха през лятото, че подаденото от " Виваком " искане против американската компания " е обвързвано с възможна корист с по-силна позиция при договаряне от страна на Apple, във връзка със подписване на директен контракт с Виваком за разпространяване на телефоните с марка iPhone ".

Вероятно от " Епъл " се се пробвали да наложат на " Виваком " неизгодни за българския телеком търговски условия, поради което и в мрежата му не се оферират смарт телефоните iPhone за разлика от магазините на съперниците от А1 и " Теленор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР