БСП залага повече разходи в алтернативния си бюджет, но откъде

...
БСП залага повече разходи в алтернативния си бюджет, но откъде
Коментари Харесай

Червеният конгрес - на 26 януари, опозицията не поиска промени в устава

БСП залага повече разноски в различния си бюджет, само че от кое място ще дойдат парите за тях, питат социалисти

Конгресът на Българска социалистическа партия ще се организира на 26 януари, реши аленият пленум преди малко.

Въпреки упованията и заканите, от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова не са поискали в дневния ред на форума да бъде включена точка за промени в устава, с които да се върне остарялото състояние за избор на водача от конгреса, а не посредством директно гласоподаване от всички членове на партията. Не са били отправени и обвинявания в нарушение на устава, каквито имаше преди пленума, тъй като стана ясно, че още на предходното си съвещание Националният съвет е решил най-висшият конгрес на партията да се събере през януари.

Спор в залата имало по различния бюджет, препоръчан от соцръководството, само че в последна сметка той бил утвърден единомислещо. Българска социалистическа партия залага повдигане на приходите с 1,6 милиарда лв., само че от кое място ще дойдат тези пари, откакто в бюджета се понижава предложение на няколко ставки на Данък добавена стойност и понижават приходите от ДОД на физически лица с някои въведени данъчни облекчения, попитал някогашният народен представител Чавдар Георгиев. Записваме по какъв начин ще дадем повече пари, а не споделяме от кое място ще дойдат, не приказваме за реформиране на системи, подкрепил го и актуалният национален фаворит Лало Кирилов.

По-рано в полемиката по дневния ред на пленума пък дъщерята на Георги Пирински Ана атакувала управлението, че праща млади депутати и партийци в учебното заведение по политика на някогашната депутатка от " Атака " Калина Крумова, където преподавател на последния випуск е бил шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. На един от предходните випуски обаче преподавател бе и соцлидерката Корнелия Нинова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР