БСП за България внесе официално в деловодството на НС предложение

...
БСП за България внесе официално в деловодството на НС предложение
Коментари Харесай

БСП с искане за намаляване на депутатските заплати

БСП за България внесе публично в деловодството на Народно събрание предложение за понижаване на заплатите на депутатите от сегашните 3540 лева на 2976 лева, колкото е било възнаграждението им в края на предишния парламент. Лидерът на левицата Корнелия Нинова разясни, че предлагането им е за закрепено заплащане за целия мандат на това Народно събрание, което няма да зависи от нарастването на междинната работна заплата за страната в бюджетния бранш и няма да се актуализира на всеки 3 месеца.

Българска социалистическа партия предлага и понижаване на отпуските на народните представители, като Народно събрание почива, както всички българи единствено на формалните празници.

 Българска социалистическа партия и ГЕРБ за привилегиите на депутатите Българска социалистическа партия и ГЕРБ за привилегиите на депутатите
От Българска социалистическа партия предложиха депутатите да почиват единствено на публично оповестените празници у нас, както всички, и без изключителни отпуски. Това съобщи ръководителят н...

Без да отхвърлят опцията за диалози в тази посока, общото мнение на останалите парламентарни групи беше, че това е популизъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР