БСП внася своята законодателна програма в деловодството на Народното събраниеИмаме

...
БСП внася своята законодателна програма в деловодството на Народното събраниеИмаме
Коментари Харесай

Нинова: Очакваме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се съберат, в момента правят театър


Българска социалистическа партия внася своята законодателна стратегия в деловодството на Народното събрание

„ Имаме лична законодателна стратегия, която от през днешния ден внасяме в деловодството на Народното събрание “. Това съобщи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й задачата на Българска социалистическа партия е да се облекчи живота на хората в изискванията на високите цени и инфлацията.

Ето за какво социалистите ще упорстват минималната работна заплата, която предишният парламент реши да бъде 50% от междинната за страната, да влезе в действие още от 1-ви юли тази година, а не както е заложено в този момент – от 1-ви януари следващата година.

Законодателната стратегия на Българска социалистическа партия включва още законопроекти за наказванията, свързани с войната по пътищата, за повишение на наказванията за трафик на мигранти и за увеличение на наказванията за детска порнография и домашно принуждение.

По последната точка Корнелия Нинова обясни, че от закона са изчистени всички текстове, касаещи децата и джендър идеологията.

„ Предлагаме няколко ремонти в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс за случаите, на които сме очевидци всички – карането в пияно или дрогирано положение. Ние предлагаме най-строгия закон – да се покачат наказванията от 15 на 20 години, или пожизнен затвор, без право на условни присъди. Предлагаме също по този начин да се покачат и съвсем двойно наказванията за трафикантите на мигранти “, уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че идната седмица ще показват обществените и данъчните закони. По думите ѝ, с цел да се осъществят всички законодателни планове, които плануват, са нужни към 3 милиарда лв., и акцентира, че това може да бъде реализирано и без да се тегли заем.

Тя добави още, че би трябвало да се усили събираемостта на налозите и не е последовател на концепцията да се потиска бюджетният недостиг под 3 %.

На въпрос какво чака от консултациите при президента за сформиране на държавно управление, тя съобщи: „ Очакванията ми от консултациите са това да бъде една официална процедура “.

„ Изчакваме първите две сили да се схванат по това джентълменско съглашение. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не са опция, те са двете страни на една монета. Те имат идентична позиция за еврозоната, за събарянето на монументи, за джендър идеологията, за даването на оръжия за Украйна. Караха се единствено кой краде повече. Очакваме, че те ще се съберат, сега вършат спектакъл “, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Тя посочи, че когато от Българска социалистическа партия получат покана за договаряния от някоя от първите две обединения за вероятно държавно управление, ще го обсъдят с органите на партията и тогава ще вземат решение.

„ Битката ни с модела на паралелната страна не е завършила. Този модел се мести, където е властта. Това беше моделът " Борисов ", по-късно стана моделът " Радев "... Това са бизнес ползи и подмолни игри. Това не е модел на една партия, а модел на действие на страната. Но ние няма да се откажем, без значение къде се демонстрира този модел. При нашето ръководство се опитахме да го прекратим и може би това бе една от аргументите кабинетът да бъде свален “, разяснява водачът на социалистите.

По думите й, в случай че се внесе бюджет от служебния кабинет, те ще предложат промени сред първо и второ четене, а в случай че се предложи от постоянен кабинет, образуван посредством първите и вторите в Народното събрание, то Българска социалистическа партия ще си внесат техните оферти и ще се борят за тях, както са го правили постоянно.

Нинова посочи, че са на една позиция с първите две сили що се отнася до ПВУ, правосъдна промяна, Шенген.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР