БСП поиска оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. Причината

...
БСП поиска оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева. Причината
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Караянчева

БСП изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината е, че в сряда дете с увреждания, което бе дружно с представители на "Системата ни убива ", не е било позволено до тоалетната в постройката на Народното събрание. Вчера от организацията се пробваха да се барикадират във фоайето на Народното събрание в символ на митинг и бяха изведени със мощ.

"Вчера стигнахме до неуместната обстановка тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор ", посочи от трибуната социалистът Антон Кутев. Според него случилото се е опит за физическо безчинство върху една група изтормозени жители.

"Това дете, което през вчерашния ден не беше позволено, единствено преди две години на наше съвещание седеше вътре в залата. Същото дете, със същата майка ", добави той. Тогава били признати законопроекти за хората с увреждания.

"Днес тези хора не могат да стигнат до Народното събрание, тъй като нямат достъп. Нямат достъп, тъй като дотук количката не може да стигне. Ако на следващия ден в тази зала попадне народен представител с по-сериозни увреждания, няма по какъв начин да си докара количката до пулта “, съобщи още Кутев. Той счита, че по-големият проблем е, че преди две години хората с увреждания са имали достъп до залата на Народното събрание, а в този момент нямат достъп даже до тоалетната.

"Ако жители и медии не могат да стигнат до фоайето, значи Народното събрание има проблем ", безапелационен е депутатът от Българска социалистическа партия.

Караянчева се опълчи на тези изказвания и акцентира, че едно младо момче е било употребявано за провокация.

"Аз съм човек, който постоянно споделя истината и се пробвам да бъда извънредно правилна, търпелива и да прослушвам всички страни. Вчерашната обстановка за мен беше безапелационна провокация и през днешния ден от парламентарната естрада сътрудниците от Българска социалистическа партия се пробват да вършат собствен пиар от всичко това. Мисля, че видяхте едно младо момче, беше употребявано. Момчето можеше да си бъде у дома. Предвид на обстановката, в която се намираме - COVID-19, когато всички потоци на придвижване в Народното събрание са разграничени, както на депутатите, по този начин и на администрацията, на публицистите, това дете беше под директна заплаха от болест. Хората, които бяха с него, не бяха с маски. Всеки самичък вижда обстановката ", уточни председателката на Народното събрание.

Тая съобщи, че водачът на придвижването "Изправи се.БГ " Мая Манолова, която придружаваше майките на деца с увреждания, се пробва да се възползва от "Системата ни убива ", с цел да гради политическа кариера или да внесе нов подтик в построяването на облика си. "За финален път ще се занимая с оборване на лъжите, които се приказват от тази естрада и от сътрудниците от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Категорично декларирам, че аз не съм индивидът, който се занимава с пропусквателния режим в постройката на Народното събрание ", увери тя.

Докато Караянчева говореше депутатите от левицата скандираха "Оставка " и тропаха по банките.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ заяви, че от Движението ще подхващат съвещания за оставката на Цвета Караянчева и ще внесат подобен план в Народното събрание.

"Г-н ръководител, вие допуснахте един възторг на госпожа Караянчева от тази естрада, който мисля, че не беше в естествените рамки, само че г-жо Караянчева, вие доста добре знаете, че декларирахме още септември, в случай че разбирате и осъзнавате какво вършиме с вашето безучастие и с вашето деяние, вие ще си подадете оставката ", посочи Карадайъ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР