БСП отново се оказа единствената партия от групата на социалистите

...
БСП отново се оказа единствената партия от групата на социалистите
Коментари Харесай

Евродепутатите от БСП гласуваха против резолюция за Русия

БСП още веднъж се оказа единствената партия от групата на социалистите в Европейския парламент, чиито представители до един гласоподаваха срещу резолюция, призоваваща за нова тактика на Европейски Съюз в връзките с Русия.Петимата български социалисти са измежду общо 20 представители на тази група, които са били „ срещу “. Останалите 12 български депутати поддържаха резолюцията, призната с 494 гласа „ за “, 103 „ срещу “ и 72 „ въздържал се “.

" Европейски Съюз би трябвало да даде отпор на нападателните политики и в същото време да постави основите на съдействието с бъдеща демократична Русия ", се споделя в документа.

В него се акцентира, че Европейският парламент прави разграничаване сред съветския народ и режима на президента Владимир Путин. Европейски Съюз би трябвало да сътвори алианс със Съединени американски щати и други сътрудници със сходно мислене, с цел да противодейства на напъните на Русия и Китай, които имат за цел да отслабят демокрацията в света и да дестабилизират европейския политически ред. Съюзът би трябвало да планува наказания, политики за противопоставяне на противозаконните финансови потоци и поддръжка за деятелите в региона на правата на индивида ", се споделя в документа.

Като дестабилизиращи дейности на Русия са посочени и обвиняванията против сътрудници на съветското Главно разследващо ръководство в опита за ликвидиране на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и още двама души. В резолюцията се акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да понижи зависимостта си от съветския газ, нефт и други първични материали, най-малко до момента в който президентът Путин е на власт.

Брюксел би трябвало да обърне особено внимание на правния институт на двойното поданство и да упорства България и Малта да се откажат от своите режими на „ златни паспорти, се споделя още в резолюцията.

В умозаключение депутатите упорстват Европейски Съюз да има подготвеност да откаже признаването на съветския парламент, в случай че избори се проведат в нарушаване на демократичните правила и интернационалното право.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР