БСП осъди остро побоя над Християн Пендиков. Според зам.-председателят на

...
БСП осъди остро побоя над Християн Пендиков. Според зам.-председателят на
Коментари Харесай

БСП: Случаят с Християн Пендиков не е криминален, мотивът - системно засаждане на омраза

БСП осъди остро побоя над Християн Пендиков. Според зам.-председателят на Народно събрание и народен представител на партията Кристиан Вигенин казусът не е престъпен.

„ Мотивацията за това закононарушение се крие зад систематичното втълпяване на ненавист против България и против македонските жители с българско съзнание. Ние осъждаме остро този случай и настояваме българските управляващи да подхващат по-активен и по-цялостен метод във връзка с Република Северна Македония.

Първо за противопоставяне на езика на омразата, за отбрана на правата на македонските жители с българско съзнание, за оказване на напън със съдействието на нашите сътрудници от Европейски Съюз и за прецизно осъществяване на поетите от Република Северна Македония задължения както пред България, по този начин и пред Европейски Съюз ”, съобщи Вигенин. 

От партията желаеха този случай да стане притежание на интернационалните организации като ОССЕ, която се ръководи точно от Република Северна Македония. 

Социалистите приканиха управляващите в Скопие да се въздържат от изказвания и дейности, които не водят до решение на проблемите, а да утежни разговора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР