БСП няма да подкрепи Бюджет 2021 на правителството, защото в

...
БСП няма да подкрепи Бюджет 2021 на правителството, защото в
Коментари Харесай

Божанков: Реформата в здравеопазването е неизбежна

БСП няма да поддържа Бюджет 2021 на държавното управление, тъй като в него няма промени. Според депутата от Парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков бюджет, който не прави никакви промени и промени, е бюджет, който разходва повече пари.

„ Това, което има намерение да направи държавното управление, не е систематичен метод. Видяхме каква каша забъркаха с концепцията си да има детски надбавки за всички. Нашият метод е систематичен, ние предлагаме съответна промяна, идентична за всички - подоходно фамилно облагане “, съобщи в ефира на Българска национална телевизия националният представител.

Единственият обективен метод за проблема с пенсиите е тяхното осъвременяване счита социалистът. „ В случая младите губят доверие в системата. Те виждат, че решенията за тяхното бъдеще се взимат конюнктурно и популистки. Минималната пенсия се усилва и тя към този момент доближава размера на междинната. Управляващите сега просто наливат едни пари в опит да си купят успокоение. Те вършат бюджет на изборите, по тази причина разноските нарастват, само че резултатът не може да бъде усетен от хората, като се изключи че страната задлъжнява и това ще бъде проблем на идващите генерации “, изясни депутатът от левицата. По думите му толкоз притиснати от събитията ръководещите не са били, а Борисов в никакъв случай не е бил толкоз изплашен за властта си. „ Той изпусна контрола на страната. Така, както щеше да удари здравния министър в една мантинела, в случай че няма някой да му дръпне кормилото, ще ни докара до злополука “, счита Божанков.

На въпрос на водещия дали има задоволително пари за всички в бюджета, националният представител от Българска социалистическа партия отговори по този начин: „ Когато се работи редовно и се вършат промени - да, а не когато плащаш едно лекарство в частна болница седем пъти по-скъпо. Тогава няма да има в никакъв случай. Когато има корупция в подобен мащаб в страната парите в никакъв случай няма да стигнат “, изясни той. По думите му тази здравна система по търговски модел не е устойчива, промяна в опазването на здравето е неизбежна, а всичко това Българска социалистическа партия го е споделила доста преди пандемията.

По мотив обстановката с коронавирус рецесията Божанков съобщи, че сме имали време да се подготвим, само че не сме го употребявали. „ Безотговорното държание на ръководещите по време на първата вълна продължава и в този момент. Те не го вършат преднамерено, само че просто толкоз си могат “, съобщи социалистът като даде за образец обстановката със “зелените коридори “. „ Борисов не ръководи със здравни причини, а с политически “, добави социалистът.

На въпроса какво можеше да бъде направено, депутатът съобщи: „ На първо място безвъзмездни проби. Болниците би трябвало да са настрана изолирани единствено за пациенти с коронавирус, това споделиха и нашите лекари от ПГ. Всичко това обаче беше пренебрегнато от ръководещите. Борисов сега е взел решение да не взема решение нищо, той избяга от отговорност “, заключи Божанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР