БСП неведнъж е призовавала за обединение на лявото, заяви зам.-председателят

...
БСП неведнъж е призовавала за обединение на лявото, заяви зам.-председателят
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП неведнъж е призовавала за обединение на лявото

БСП нееднократно е призовавала за обединяване на лявото, съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев в тв изявление. Той напомни, че при по-предходните избори партията се явила обединена с 28 обединения, само че и тогава  така наречен " ново ляво " е избрало да остане настрана. " Те се борят за листи и за места. Това е била тематиката им за диалози. Призовали сме всички лявомислещи хора, които не членуват в Българска социалистическа партия, да заповядат, а който желае, да се върне. Тези, които вършат лявото в този момент, непринудено напуснаха или бяха отритнати, само че не от това управление, а от предходните ", акцентира Ченчев.
" България би трябвало да бъде ясна, безапелационна и твърда в дипломатическите си позиции за РСМ. Отговорността е напълно на държавното управление ", разяснява той.
" Неглижира се значимата тематика за безплатните учебници за възпитаници от 2024 година, призната от Народно събрание по предложение на Българска социалистическа партия. Те касаят общо 300 хиляди деца. Това е жест към младите и грижа на страната ", заключи Ченчев. " Втората доста значима тематика е законът за домашното принуждение. През доста хубави текстове се пробваха да прекарат неща, които директно кореспондират с Истанбулската спогодба, която е неразрешена от Конституционен съд и от БПЦ. Държим на християнските полезности и на християнското семейство. Нека след 18 години всеки бъде по този начин добър да се дефинира, както си желае ", твърди Ченчев. По думите му Българска социалистическа партия няма да допусне джендър идеологията да влезе в просветителната система и изясни, че съгласно оферти от Демократична България законопроект всяко проговорило дете ще може да съди родителите си за домашно принуждение посредством деяние или безучастие. За задачата ще му бъде назначаван длъжностен юрист. Предвиждат се и огромни пълномощия на НПО-та, а Българска социалистическа партия се опълчва на това. Трябва да пазим българските деца и Българска социалистическа партия ще го направи ", безапелационен е Ченчев.
" Ние подкрепихме в зала и в комисии закона за правосъдната промяна и на Демократична България, и на Крум Зарков. Има недостатъци в някои от текстове, само че постоянно може сред първо и второ четене да те бъдат поправени ", разясни Ченчев.
Според него лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия, е целяла да види кое събира партиите и социалистите са съумели да слагат четири национални цели, към които да се обединят партиите. Останалите обединения са показали отвращение да се обединят към тях.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР