БСП направи много сериозни отстъпки в коалиционното споразумение, каза членът

...
БСП направи много сериозни отстъпки в коалиционното споразумение, каза членът
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: БСП направи много сериозни отстъпки в споразумението

БСП направи доста съществени отстъпки в съдружното съглашение, сподели членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Петър Мутафчиев в " Денят онлайн с Наделина Анева ".

Днес Националния съвет на Българска социалистическа партия утвърди единомислещо съдружното съглашение за сформиране на държавно управление и утвърди претендентите на Българска социалистическа партия за вицепремиер и министри. Малко по-късно водачът в оставка Корнелия Нинова подписа съглашението с " Продължаваме промяната ".

Като най-сериозно оттегляне Мутафчиев уточни неналичието на неотстъпчивост за осъществяване на плана АЕЦ " Белене " като нова нуклеарна мощ. Записано е, че централата ще бъде построена след разбор за нуждата й, която значи, че тя не е приоритет.

Друга отстъпка от целите на Българска социалистическа партия е ефикасното въвеждане на подоходното облагане .

" Подоходното облагане не може да е дейно, когато имаш плосък налог ", разяснява Мутафчиев.

Има отстъпка и от желанието за въвеждане на налог благосъстояние . Мутафчиев, който беше министър на превоза имал съществени забележки към съглашението освен в региона на енергетиката, само че и в превоза.

Дадена е стратегия от 80 закона.

" Трябва да има някакъв ред, да се каже кои са предпочитани, уповавам се антикорупционните закони да са едни от първите признати ", сподели още Мутафчиев.

" Нямам чувството, че Нинова ще се отдръпна като ръководител на Българска социалистическа партия ", сподели още Мутафчиев в отговор на въпрос.

Имало е предложение за две нови точки в дневния ред на пленума на социалистите, само че те са били отхвърлени - за избор на краткотраен ръководител до конгреса на Българска социалистическа партия и за избор на групи за подготовка на конгреса.

" Нямаме време да го подготвим ", твърди Мутафчиев. Той заяви, че не е имало други оферти за министри, а препоръчаните от Нинова са утвърдени единомислещо .

Българска социалистическа партия прави опит за разбор на неприятния избирателен резултат.

" Моето мнение е, че Българска социалистическа партия като съпротива получи този неприятен, пагубен резултат. Тя би трябвало да се държи доста съответно в ръководството, с цел да не получи още по-лош резултат ", сподели още социалистът.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР