БСП изтегли депутата от гражданската си квота Явор Божанков от

...
БСП изтегли депутата от гражданската си квота Явор Божанков от
Коментари Харесай

БСП махна Божанков като зам.-шеф на правната комисия

БСП изтегли депутата от гражданската си квота Явор Божанков от правната комисия, където беше заместник-председател. Той беше трансфериран в конституционната комисия, само че единствено като член, а пленарната зала утвърди измененията в състава на някои от непрекъснатите комисии. Като заместник-председател на правната комисия депутатите избраха соцдепутатката Мая Димитрова, а като член на същата - Смиляна Нитова-Кръстева.

Самият Божанков разяснява в парламентарните коридори, че е знаел авансово за рокадата и тя нямала връзка с изявлението му, в което се разгласи срещу връщането на хартиената бюлетина и в отбрана на военната поддръжка за Украйна.

" Няма нищо трагично. Комисията по конституционни въпроси е не по-малко значима. Ще продължа работата в нея с всички старания. Смятам, че там ще бъда потребен ", сподели Божанков в коридорите.

" Разговарял съм с сътрудниците, не е изненада преместването ми от правната комисия. Не е станало без мое познание ", добави той.

По отношение на позицията му против хартията на вота и единствено за машинно гласоподаване, той сподели, че " всеки има лично мнение, има нюанси, в Българска социалистическа партия това се зачита ".

" Факт е, че щом мога да показвам мнението си, има независимост и народна власт ", добави той, откакто партията, в чиято парламентарна група е народен представител, внесе законопроект за връщане на хартиената бюлетина наред с гласуването с машини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР