БСП е готова за всяка дата за избори в рамките

...
БСП е готова за всяка дата за избори в рамките
Коментари Харесай

Нинова проговори за изборите, Радев и Гергов

„ Българска социалистическа партия е подготвена за всяка дата за избори в границите на законоустановения период. Важно е обаче да се резервира здравето на българските жители. Но, каквото реши президентът, това е в неговите пълномощия “. Това акцентира пред БНР водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По мотив изключването на Георги Гергов от партията тя сподели: „ Когато искаш да управляваш България и да има ред, идентични правила за всички, би трябвало да имаш сили да го направиш първо в самата партия. Ще има ред, устави и правила за всички - идентични, без значение кой по какъв начин се споделя “.

По думите й в свадите в партията няма нищо персонално. „ Това са полемики и разногласия по какъв начин Българска социалистическа партия да върви в политическия живот “.

Нинова разяснява връзките на партията с президента Румен Радев: „ Отношенията ни с президента постоянно са били кардинални - партията не се меси в работата на президента, ние сме го издигнали, с наша поддръжка е определен, само че той е президент на всички българи. Неговите решения са негова отговорност. Ние като партия имаме линия на държание - политическо, парламентарно. Смятам, че тази „ драма “ беше мощно пресилена и интерпретирана “.

След парламентарните избори Българска социалистическа партия ще реши дали да поддържа възможна кандидатура на Румен Радев за втори мандат.

Нинова акцентира, че трябват съществени промени в доста сфери и Българска социалистическа партия предлага свои модели за това. „ Например в системата на опазването на здравето. Те непрекъснато усилват парите в здравната система, само че качеството на услугата, достъпът до опазването на здравето не се усъвършенства. Другото е, съществено да промениш системата, тъй че и пациенти, и лекари да са обезпечени, системата да работи с грижата за хората ", сподели Нинова. И продължи: " В сферата на образованието - наличието на това, което учат децата, уменията, които им се построяват. За последните години нараства процентът на функционално необразованите българчета. Ние предлагаме един учебник за един клас за цялата страна и наличието в него да е отговорност на страната... Ние не приказваме за смяна в корпоративното подоходно облагане, а за смяна в облагане на приходите на физическите лица - прогресивно облагане на приходите “. Българска социалистическа партия остава на позицията си по отношение на Република Северна Македония - „ поддържаме контракта за другарство и добросъседство, поддържаме желанието на РСМ за присъединение към Европейския съюз и няма да се съгласим за сметка на българския народен интерес “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР