Брюксел. Полша и Унгария нарушават основните демократични ценности на ЕС

...
Брюксел. Полша и Унгария нарушават основните демократични ценности на ЕС
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ЕП: Трябва да се спрат европейските средства за Полша и Унгария

Брюксел. Полша и Унгария нарушават главните демократични полезности на Европейски Съюз и закона, безапелационна е заместник-председателят на Европейския парламент Катарина Барли, която приканва за тежки последици, предава порталът Latest Page News .

Барли, която е представител на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), изиска блокиране на средствата от европейския бюджет за Полша и Унгария в светлината на последния годишен отчет на Европейската комисия за върховенството на закона.

„ „ Важно е тези ограничения да засягат най-вече държавните управления, а не популацията “, сподели Барли пред вестниците на медийната група „ Функе “. „ И в двете страни има дефицити във връзка с демократичните правила “.

Обръщайки се към министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, Барли сподели: „ Той и неговото държавно управление са създали толкоз огромни промени във всички стълбове на демокрацията, че към този момент не е допустимо да се приказва за демократични условия в Унгария “. Като образец тя цитира закона, който не разрешава да се вършат книги и други носители на информация налични за хора под 18 години, които „ показват “ или „ популяризират “ хомосексуалност, транссексуалност или смяна на пола. В Полша независимостта на правосъдната власт е изложена на риск.

Критиците упрекват както унгарското, по този начин и полското държавно управление, че оказват въздействие върху правосъдната система, което е несъвместимо със стандартите на Европейски Съюз. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи преди съвсем две седмици, че през есента ще стартира първото произвеждане, което може да докара до понижаване на средствата от Европейски Съюз за страни като Унгария и Полша. Ако се окаже, че нарушаванията на върховенството на закона засягат или заплашват да навредят съществено на финансовите ползи на Европейски Съюз, би трябвало да се подхващат дейности, сподели тя.

Докладът на Европейска комисия, който се чака във вторник, ще преглежда систематично положението на свободата на медиите, демокрацията и битката с корупцията в страните от Европейски Съюз. Той беше показан за първи път предходната година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР