Брюксел. Европейската комисия (ЕК) ще приеме на 14 декември препоръки

...
Брюксел. Европейската комисия (ЕК) ще приеме на 14 декември препоръки
Коментари Харесай

ТАСС: На 14 декември ЕК ще приеме нови препоръки за управление на покупките и запасите от газ

Брюксел. Европейската комисия (ЕК) ще одобри на 14 декември рекомендации за актуализиране на регламентите на Европейски Съюз по отношение на ръководството на покупките и запасите от природен газ, които също ще обгръщат преобразуването на съществуващи уреди за предпазване на газ за предпазване на водород. Това съобщи в четвъртък еврокомисарят по енергетика Кадри Симсън на конференция след съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище министри на енергетиката, предава ТАСС .

„ Европейската комисия приготвя пакет от оферти за контролиране на пазарите на газ и водород, той ще бъде признат на 14 декември “, сподели тя. „ Един от най-важните детайли на пакета ще бъдат въпросите за съхранението на газ. Вярваме, че основаването на аварийните газови ресурси ще обезпечи нужната резистентност при положение на газови рецесии “. Симсън добави, че предложенията ще включват стратегически препоръки по отношение на прехода към водородно гориво.

„ Нуждаем се от стратегически и по-координиран метод. Ние изследваме по какъв начин взаимното закупуване на уреди за предпазване на газ може да увеличи устойчивостта и да способства за стабилността на цените “, сподели тя.

Коментирайки продължаващите извънредно високи цени на природния газ в Европа, тя сподели, че Европейската комисия „ не смята за належащо да преразгледа системата за ценообразуване на газа в Европейски Съюз “. Тя изрази мнение, че тази година е станала изключение и в бъдеще цените на газа, закупен на спот пазарите, ще бъдат по-ниски от цените по дълготрайните контракти. Тя сподели още, че до момента в който предварителният разбор на пазарите от Европейската комисия „ не е разкрил неконкурентни спекулативни практики “, окончателният отчет по тази тематика ще бъде направен чак до идната година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР