Брюксел/Атина. Южните беломорски острови на Гърция бяха отбелязани като тъмночервени“

...
Брюксел/Атина. Южните беломорски острови на Гърция бяха отбелязани като тъмночервени“
Коментари Харесай

Reuters: ЕС предупреждава да не се посещават гръцките острови заради Covid-19

Брюксел/Атина. Южните беломорски острови на Гърция бяха маркирани като „ тъмночервени “ на картата на COVID-19 на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите в четвъртък в четвъртък след повишаването на инфекциите, което значи, че всички пътувания до и от района не се предлагат, осведоми Reuters .

Клъстерът от 13 острова включва най-популярните дестинации на Гърция за задгранични туристи - Миконос, Санторини и Родос - които, дружно, притеглят милиони хора всяко лято.

Гърция заложи на популяризирането на „ свободни от Covid острови “, с цел да притегли посетителите това лято, надявайки се, че възобновяване на интернационалните пътувания ще съживи жизненоважната й туристическа промишленост след най-лошата година от десетилетия през 2020 година Въпреки мощния юни във връзка с идването, несигурността остава за това по какъв начин ще се развие сезонът.

„ Чакаме да забележим по какъв начин ще реагират (туристическите) пазари “, сподели Манолис Маркопулос, президент на асоциацията на хотелиерите в Родос, където повече от 90% от туристите са от чужбина, базирайки се на решението на ECDC. ECDC е организация на Европейския съюз

Германия и Англия са най -големите източници на гости в Гърция.

Тъмночервените зони на картата ECDC оказват помощ да се разграничат зоните с доста висок риск, а също по този начин оказва помощ на държавите-членки на Европейски Съюз да съблюдават разпоредбите, изискващи тестване при тръгване и карантина при връщане.

Миналата седмица организацията намали рейтинга на Крит, най -големия гръцки остров и друга известна дестинация, до тъмночервената зона.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР