Брутална случка се е разиграла в деня на първия тур

...
Брутална случка се е разиграла в деня на първия тур
Коментари Харесай

Изборно зверство: Пребиха член на комисия, снимал клип с гласуващ няколко пъти

Брутална преживелица се е разиграла в деня на първия тур на локалните избори във Видин. Тя е от 72-ра секция в ромския квартал на града „ Нов път “.
Оказва се, че в една от секциите двама души влизат неведнъж да гласоподават, дават им се бюлетини, те гласоподават и ги пускат в урните.
Единственият, който вижда той, е покровител на една от партиите. Когато той повдига въпроса пред членовете на комисията, те му споделят да си мълчи и да не се застъпва за българите. Той, обаче, снима нарушаването.
Получил е и закани за разпра. Няколко часа по-късно той е пребит в секцията.
Кольо Петров се е обадил в полицията, че е бил заплашван, само че не са били взети ограничения. 5-6 души се нахвърлили върху него и го пребили.
„ Стефан Стефанов-Стефото и Сотир Замфиров на няколко пъти вкараха над 30 бюлетини, по-късно взех решение да ги фотографирам. Те ми споделиха да си седнал съм кротичък и да не пазя българите. Те си продължиха “, описа Петров.
По-късно, до момента в който го биели, биячите му споделили, че ще го убият и случилото се не е за първи и финален път.
Според него, двамата, които са дали своят вот неведнъж, и членовете на комисията са имали спогодба. Те имали предварителни готови описи с имена и ЕГН-та.
Петров е уведомил полицията, че Стефан Стефанов-Стефото, Сотир Замфиров, двамата му сина, единият от които е претендент за общински консултант и Георги Борисов – Гогата се събират да го бият. Полицаят му споделил, че нищо няма да се случи, само че все пак в 9.30 ч. вечерта в секцията е влезнала група и го пребили.
Милен Милчев, който беше претендент за кметския стол на Видин от Политическа партия „ ИТН “ на първия тур, съобщи: „ Купуването на гласове, насилственото гласоподаване, следения избор, подправянето на резултатите – всичко това е реалност, за който всички знаем. Сега едно момче реши да разкрие тази истина и да изяде невиждан бой. Не къде да е – в самото изборно помещение, в изборната секция до момента в който вътре са били изборните бумаги, пред цялата комисия позволени биячи от служителите на реда “.
„ Много държа това нещо да не бъде разглеждане като ромска кавга. Директно посягане върху изборния развой “, прикани той.
По негова информация, в нощта след побоя трима души са били арестувани, а след 24 часа са пуснати. По думите му, това са групичка, която тероризира квартала и се считат за недосегаеми.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР