Броят на загиналите в Турция след опустошителното земетресение тази сутрин

...
Броят на загиналите в Турция след опустошителното земетресение тази сутрин
Коментари Харесай

След земетресението: Броят на загиналите в Турция достигна 912 души

Броят на починалите в Турция след опустошителното земетресение тази заран доближи 912 души, оповестиха турските медии, базирайки се на последната информация на управляващите.
Земетресение с магнитуд 7,7 по Рихтер раздруса южна Турция тази заран в 4:17 часа. Съобщава се за 912 починали и 5385 потърпевши в няколко турски провинции, в това число Малатия, Шанлиурфа, Османие и Диарбакир. Хиляди здания са изцяло или отчасти разрушени. Броят на жертвите в Сирия доближи 326 души.
Броят на жертвите от земетресението в Турция набъбна на 912, ранени са 5383 души, удостовери турският президент Реджеп Ердоган. Ердоган не се ангажира да предвижда по какъв начин ще нарасне броят на починалите с напредването на издирвателно-спасителните интервенции в страната. Очаква се броят на жертвите да нарасне още, тъй като към момента има мнозина в неопределеност. Това е едно от най-смъртоносните трусове в турската история.
Турските въоръжени сили са основали " въздушен кулоар " за оказване на помощ за засегнатите региони след земетресението рано тази заран. Коридорът има за цел да улесни достъпа на избавителните екипи до региона на бедствието. Продължават издирвателните и избавителни интервенции след труса, чийто епицентър е бил в окръг Пазарджък, Кахраманмараш.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР