Броят на задържаните по случая Локорско расте. Вече има шести

...
Броят на задържаните по случая Локорско расте. Вече има шести
Коментари Харесай

Има шести задържан по случая Локорско

Броят на арестуваните по случая " Локорско " пораства. Вече има шести задържан, осведоми NOVA. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати, са свързани с нелегално прекосяване на държавната граница, за каналджийство, за гибелта на 18-те мигранти. Все още обаче не е ясно дали обвиняването ще е за съзнателно ликвидиране или ликвидиране по несъобразителност.

Следствените дейности и огледите на терен продължиха цяла нощ. Тази заран се очаква повторен оглед. Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, с цел да се потвърди кой е водачът и кой негов сателит. Събрани са и пръстови отпечатъци. Спецакции имаше нощес в София, Бургас и Смолянско.

18 бежанци от Афганистан,  сред тях и деца, бяха открити в петък задушени в тайник на камион. Още 34 мигранти са потърпевши или с заплаха за живота. Поне 14 души са настанени в 6 столични лечебни заведения. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и обезводнени. Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани. 

Преди няколко дни 52 мигранти са минали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората към Ямбол, след това са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, заяви шефът на Национална следствена служба Борисалв Сарафов нощес. Камионът е зарязан повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават локални, които виждат част от мигрантите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР