Броят на взривяване на банкомати се увеличава драстично в Европа,

...
Броят на взривяване на банкомати се увеличава драстично в Европа,
Коментари Харесай

Скок на взривяването на банкомати в Европа

Броят на взривяване на банкомати се усилва фрапантно в Европа, сочат данни на Европол, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Също по този начин типовете експлозиви, които бандите употребяват, стават все по-мощни и рискови, съобщи говорителката на Европол Клер Жорж.

" Все по-често се употребяват извънредно мощни експлозиви, които даже водят до сриване на здания, а също и до гибелта на почтени хора ", сподели тя и посочи, че полицията е открила тази възходяща наклонност в доста европейски страни, в това число Германия, Южна Европа и балтийските страни.

Набезите се правят от незаконни банди, които са профилирани в този тип гърмежи и работят на интернационално равнище, сподели Жорж.

Миналата година немската полиция е записала 287 случая по отношение на 268 миналата година, макар рестриктивните мерки за пътешестване поради пандемията. Очаква се броят им да нарасне още повече през тази година.

До септември нидерландската полиция е записала толкоз гърмежи, колкото са били през цялата предишна година, макар намаляването на броя на касовите пунктове.

Не е ясно какъв брой тъкмо са били взривените банкомати в цяла Европа, показва ДПА.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР