Броят на починалите в Израел от новия коронавирус (COVID-19) нарасна

...
Броят на починалите в Израел от новия коронавирус (COVID-19) нарасна
Коментари Харесай

Коронавирус: Осем починали и 2 666 заразени в Израел

Броят на умрелите в Израел от новия ковид (COVID-19) набъбна през днешния ден с трима до общо осем души, като записаните инфектирани нарастват със 171 до общо 2 666 души. Това оповестиха от израелското здравно министерство, представени от израелските медии.

Повечето умряли са много възрастни хора .

От израелското здравно ведомство прецизираха, че 39 души са в тежко положение , 68 души са в умерено положение, а останалите имат леки признаци.

Досега 68 души са се възстановили изцяло от заболяването.
 Иран постанова нови крути ограничения за ограничението на ковид
Иран постанова нови крути ограничения за ограничението на ковид

Глоба в размер на 35 $ и конфискуване на колата за месец

По-рано денем министерството уточни, че са осъществени 5 240 теста за ковид за интервал от 24 часа , а 59 493 души са били под наложителна домашна карантина поради опасения, че може да са били изложени на вируса.

Новите данни на здравното министерство бяха обявени, откакто държавното управление стегна блокадата и предизвести нарушителите, че могат да бъдат санкционирани и да бъдат вкарани в пандиза за интервал до шест месеца .

Правилата по време на изключителното състояние, които са в действие за 7-дневен интервал, включват възбрана хората да излизат на повече от 100 метра от домовете си , с изключение на при избрани условия, както и затваряне на синагогите . В израелските медии се появиха информации, че една трета от инфектираните са прихванали вируса точно в синагогите.
 60% от инфектираните и 70% от умрелите от ковид по света са в Европа
60% от инфектираните и 70% от умрелите от ковид по света са в Европа

Една на всяка 10 инфекции са на здравни служащи

Извънредните правила разрешават на израелците да напущат домовете си единствено по основни аргументи, в това число да търсят здравна помощ и да купуват хранителни артикули.

В допълнение, публичният превоз е стеснен до към 25 % спрямо естественото, а такситата ще могат да вземат един пасажер едновременно, в случай че вторият не е компаньон по медицински аргументи. Всички пасажери би трябвало да седят на задната седалка на автомобила с отворени прозорци.

Услугите за доставка на храна на заведенията за хранене могат да продължат; пазаруване на храна от заведенията за хранене обаче към този момент не е разрешено. Доставка на артикули, закупени онлайн, също може да се прави, само че всички пакети би трябвало да бъдат оставени пред вратата на дома.
 Мерките против ковид могат да причинят дефицит на храна, предизвестява Организация на обединените нации
Мерките против ковид могат да причинят дефицит на храна, предизвестява Организация на обединените нации

Най-лошото, което може да се случи, е държавните управления да лимитират потоците от храна

Магазините, които не продават артикули от първа нужда, би трябвало да се затворят, а парковете би трябвало да останат затворени.

Израелското държавно управление през вчерашния ден също по този начин даде пълномощия на полицията да постанова санкции в размер на 500 шекела (близо 140 долара) или отнемане от независимост до шест месеца за лица, нарушаващи тези ограничавания, както и по-големи санкции за предприятията, които го вършат, в това число санкция в размер на 5000 шекела за нелегално осъществяване на публичен превоз.
 Съединени американски щати записаха над 10 000 инфектирани с ковид за ден
Съединени американски щати записаха над 10 000 инфектирани с ковид за ден

Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират, че в Съединени американски щати има близо 70 000 случая инад 1000 починали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР