Горски пожари се разпространяват на територията на около 10 000

...
Горски пожари се разпространяват на територията на около 10 000
Коментари Харесай

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се популяризират на територията на към 10 000 хектара в Западна Канада , откакто през вчерашния ден управляващите издадоха заповед за евакуация на общественост в Британска Колумбия и предизвестиха за неприятно качество на въздуха в провинциите. Това предават от Reuters.

Регистрирани са 43 дейни пожара. В Британска Колумбия хиляди поданици от районна община Северни Скалисти планини и от Форт Нелсън са били евакуирани , откакто засегнатата територия се е нараснала на 4136 хектара. 6 екипа пожарникари, 13 хеликоптера и въздушни цистерни са се борили с огньовете през вчерашния ден, по информация на локалните управляващи на Алберта.

Кметът на Северни Скалисти планини Роб Фрейзър съобщи, че пожарът е почнал от дърво, което е било съборено от мощните ветрове и е паднало върху електропровод. По време на телевизионно изявление той уточни още, че множеството от 3500-те поданици във и към Форт Нелсън са били евакуирани. Издадена е също заповед за евакуацията на Fontas, локална индианска общественост. И жителите на Форт Макмъри в провинцията Алберта, като петролен център, който претърпя огромни вреди от горски пожари през 2016 година, бяха помолени да се приготвят да изоставен.

Вчера удобното време, подкрепено от прогнозата за дъжд, е укротило разрастването на пламъците във Форт МакМъри. Очакват се още дъждове през днешния ден, като по този начин пожарната интензивност ще остане ниска.

Федералното държавно управление на Съединени американски щати предизвести, че Канада е изправена пред нов " пагубен " сезон на горски пожари , защото предвижда по-високи от естествените пролетни и летни температури в огромна част от страната, подсилени от климатичния феномен Ел Ниньо.

Канада е претърпяла една от най-топлите си зими, като в доста райони снеговалеж напълно липсвал. Това поражда страхове в локалните поданици, че едно горещо лято може да провокира пожари на територията на още гори и диви местности, до момента в който сушата в страната продължава.

Миналата година, откакто стотици горски пожари унищожиха милиони акри земя и принудиха към 120 000 души да изоставен домовете си.,
 Тъжен връх за февруари: Над 3000 горски пожара в Амазония
Тъжен връх за февруари: Над 3000 горски пожара в Амазония

Еколозите бият тревога
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР