Броят на новите случаи на коронавирус в Хърватия скочи рязко.

...
Броят на новите случаи на коронавирус в Хърватия скочи рязко.
Коментари Харесай

Хърватия затваря баровете и клубовете

Броят на новите случаи на ковид в Хърватия скочи внезапно. Заради нараствания брой инфектирани някои прилежащи страни стегнаха ограниченията за пътешестване, застрашавайки летния туризъм в страната.

Днес Австрия предизвести жителите си да не пътуват до адриатическата страна. По-рано тази седмица Италия пък наложи наложителен отрицателен тест за всеки, който влиза в страната от Хърватия. Словения вкара същата мярка.

През последното денонощие са регистрирани 208 нови случая. Средната възраст на инфектираните е 31 години и към две трети са се заразили в нощните клубове и питейните заведения, които остават отворени след среднощ, разгласи на конференция през днешния ден основният епидемиолог Крунослав Цапак.

От този уикенд страната реши да наложи затваряне на питейните заведения и нощните клубове след среднощ за интервал от 10 дни в опит да понижи броя на инфектираните.

Хърватия записва релативно дребен брой случаи на ковид напролет и при откриването на туристическия сезон се популяризираше като безвредна страна за туристите.

Тази година тя очакваше една трета от броя на туристите спрямо предходни сезони, само че броят им през юли и август на доста места доближи 60 и даже 70 % от миналогодишния.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР