Броят на напълно ваксинираните срещу коронавирус в Германия за първи

...
Броят на напълно ваксинираните срещу коронавирус в Германия за първи
Коментари Харесай

КОВИД в Германия: Ваксинираните вече са повече от неваксинираните

Броят на изцяло имунизираните против ковид в Германия за първи път е надвишил броя на тези, които не са получили нито една доза от ваксина та. Това заяви в понеделник локалният канал N-TV, представен от " Фокус ".

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан заяви в „ Туитър “, че 35,4 милиона поданици на страната, или 42,6% от популацията, са „ получили цялостна отбрана “ против ковид (т.е. са получили две дози от ваксина та). Според телевизионния канал сега 41,5% от жителите на страната не са имунизирани.

Досега най-малко една доза в Германия , съгласно Министерството на здравеопазването, са получили 48,6 милиона поданици (58,5%). Миналата неделя дневно се правеха единствено по 221 720 ваксина ции против Covid, което е съпоставимо с данните за февруари тази година. Но, за разлика от февруари, има доста ваксини “, оплака се Шпан.

Ваксинацията против ковид стартира в Германия в края на декември предходната година. Използват се препаратите на BioNTech и Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР