Броят на милионерите и милиардерите в света продължава да се

...
Броят на милионерите и милиардерите в света продължава да се
Коментари Харесай

Истината за първия милион и защо той е най-труден

Броят на милионерите и милиардерите в света продължава да се усилва, а фантазията за положение от най-малко 1 млн. лв., $ или евро е измежду мислите на съвсем всеки гражданин на страната, пък и на планетата, написа profit.bg.

Защо всички, или съвсем всички (без тези, за които „ парите не са от голяма важност “), хора желаят сходно положение?

По всяка възможност тъй като това би подсигурило финансова самостоятелност за дълъг интервал от време, а също по този начин ще ви отвори вратите към нови светове, като да вземем за пример по-добра храна, по-добър метод на живот, повече почивки, положително обучение за децата ни и така нататък

Фактите обаче приказват друго – съвсем всички мислим за милиони, само че доста малко от нас стигат до тях. Ниските приходи в страната може би са главната причина за дребното богаташи у нас.

Ще избегнем въпроса за шуробаджанащината, с цел да се насочим към съответни цели, които биха ни помогнали в постигането на тази цел.

Харчете по-малко, в сравнение с изкарвате

Как да станете милионери, откакто харчите от ден на ден и повече, вместо да спестявате, като по едно и също време с това и задлъжнявате? Не са малко хората през днешния ден с по няколко заема, кредитни карти или артикули, закупени на погашение. Изводът е един: простирайте се върху това, с което разполагате.

Собствен бизнес

Спестените пари от закуски надали ще ви създадат милионери. Ето за какво би трябвало да помислите за различен метод да увеличите постъпленията си. Една от опциите е да създадете и развиете личен бизнес, който в бъдеще да генерира постоянни доходи и облаги и вероятно да го продадете.

Имайте обаче поради, че притежанието на положение от 1 млн. лева е радикално друго от това да управляваш бизнес с доход от 1 млн. лева./годишно. Или другояче казано, притежанието на дял от този бизнес не ви прави сами по себе си богаташи.

Пестете

Не са малко случайте на милионери, милиардери, бизнесмени или спортисти, които банкрутират в даден миг от живота си. Същевременно, постоянно четем и за супер спестовници, притежаващи цели положения. Те също са били на наше място, или другояче казано - без благосъстояние.

Именно спестовниците са хората с максимален късмет за постигане на заветната цел. Защото по какъв начин да стигнеш до идващото равнище, в случай че не разполагаш с известна сума пари за това?

Именно по тази причина ценете парите, тъй като даже и 2 или 5 лв., спестени на ден, ще ви донесат повече полза в бъдеще.

Следващото равнище: Инвестиции, вложения, вложения

В взаимозависимост от приходите ви, експертите предлагат сред 10 и 15% да заделяме встрани. Първоначално за фонд за незабавни случаи, а по-късно за друг тип вложения, за те да продължат да нарастват, само че в по-бърз ритъм от депозитите, да вземем за пример.

Знаем, че през днешния ден лихвите по спестяванията ни са на рекордно ниски равнища, тъй че помислите за различен тип влагане – парцел, вложения във фондове, директна покупка на акции или дял от проспериращ бизнес.

Упоритост и самообладание за постигане до крайната цел

Мислите ли, че днешните богаташи не са минали през компликации? Упоритостта им и тяхното самообладание обаче са ги отвели до триумфа.

Ще можете ли да не докосвате парите си, ако те доближат 10, 50 или 100 хиляди лева, с цел да постигнете огромната си цел? Ако отговорът е „ ДА “, то огромна е вероятността вие да сте измежду бъдещите милионери на България.

Защо първият милион е най-труден

Дори и да разполагате със 100 000 лева, с цел да достигнете до 1 млн. лева, това са 900%, които ви липсват. Ако обаче имате 1 млн. лева, то с цел да достигнете до втория си милион, ще са ви нужни единствено 100%. За третия ще са нужни нови 50% рентабилност, за идващият – 33% и така нататък

Дали обаче ще достигнете до първия си милион?

Въпросът е какъв брой мощно го желаете! И не забравяйте – няма да е елементарно и пътят е много дълъг. Едва ли ще станете милионер от лотариен билет или за една нощ (или най-малкото – възможностите за това са съвсем нищожни).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР