Броят на екзекуциите в света през миналата година е спаднал

...
Броят на екзекуциите в света през миналата година е спаднал
Коментари Харесай

Броят на екзекуциите в света е намалял с 31%

Броят на изтезанията в света през предходната година е понижен с 31%. Тя е най-ниската най-малко през последното десетилетие, гласи отчет на Amnesty International, съобщи БГНЕС.
Според организацията, броят на изтезанията през миналата година е минимум 690, до момента в който през 2017 година тази цифра е минимум 993. Отбелязва се, че цифрата е намаляло с съвсем една трета.
" Рязкото понижаване на общия брой изтезания в света потвърждава, че даже в страните, от които това се чака минимум, методът стартира да се трансформира и обществата им осъзнават, че смъртното наказване не е решение ", съобщи генералният секретар на правозащитната организация Куми Найду.
Авторите на отчета означават, че в изследването не са взети поради данните за Китай. Броят на смъртните присъди в Иран е намалял с 50%, като в Ирак, Пакистан и Сомалия бе маркирано " доста понижаване " на смъртните присъди.
В същото време, съгласно отчета се следи нарастване на броя на изтезанията в Беларус, Япония, Сингапур, Южен Судан и Съединените щати. Освен това за първи път от 2009 година смъртната присъда е изпълнена в Тайланд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР