Британците виждат зад тях намеса на геополитически противнициЗачестяват кибератаките срещу

...
Британците виждат зад тях намеса на геополитически противнициЗачестяват кибератаките срещу
Коментари Харесай

Разработчици на ваксини подложени на хакерски атаки

Британците виждат зад тях интервенция на геополитически съперници

Зачестяват хакерските атаки против научни институции, изследващи ковид
(снимка: CC0 Public Domain)

Р уски, китайски и ирански хакери интензивно нападат разработчиците на ваксини против ковид, с цел да откраднат значими данни, свързани с проучванията, твърди обява на английския Гардиън.

В последно време се усилва броят на хакерските офанзиви против английски университети и научни организации, които вземат участие в проучванията на COVID-19, се споделя в отчет на Националния център за киберсигурност (NCSC). Подобни целенасочени офанзиви се квалифицират като „ неоправдателни ”.

NCSC означи, че сега десетки медицински институции изследват COVID-19, а хакери под контрола на разнообразни държавни управления се пробват да откраднат всяка скъпа информация, обвързвана с тази активност на учените. Въпреки това до момента не са регистрирани сполучливи офанзиви.

„ Всяка офанзива, ориентирана към организации, които поставят старания за битка с ковид, е укорителна. Наблюдаваме нарастване на каузи на хакерските атаки, свързани с ковид, и нашите специалисти работят непрекъснато, с цел да оказват помощ в отбраната на целевите институции ”, споделя представител на NCSC.
още по тематиката
Центърът за киберсигурност работи в тясно съдействие с Оксфордския университета, чиито експерти изследват ваксина против ковид.

Въпреки възходящия брой хакерски офанзиви против проучвателен организации, специалистите означават, че общият брой киберинциденти, регистрирани във Англия по време на пандемията, не се е нараснал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР