Британците, ползващи железопътни услуги, изпитват все по-големи затруднения в придвижването

...
Британците, ползващи железопътни услуги, изпитват все по-големи затруднения в придвижването
Коментари Харесай

Жп транспортът във Великобритания продължава да е нарушен

Британците, ползващи железопътни услуги, изпитват все по-големи усложнения в напредването си поради " задънената улица " в спор за работните места, заплащането и изискванията на труд на чиновниците на железниците. Това съобщи ДПА, информирайки, че единствено 60 на 100 от влаковете във Англия транспортират пасажери . Като съществена причина се показва закъснението в часа на потегляне, откакто сигнализаторите и личният състав в контролната зала не са се явили нощес на работните си места.

Днес някои железопътни оператори ще прекратят услугите малко по-рано от нормалното. Членовете на профсъюза на железопътните, морските и други транспортни служащи Ар Ем Ти (RMT) към държавната железница " Нетуърк рейл " (Network Rail), както и 13 оператора на влакове излязоха на стачки във вторник и четвъртък, а трета стачка е планувана за на следващия ден.

И членовете на синдиката на машинистите " Аслеф " (Aslef) започнаха през вчерашния ден станчи дейности, вследствие на обособен спор за заплащането.

Асоциацията на наетите чиновници в превоза (TSSA) гласоподава в поддръжка на стачките в " Нетуърк рейл " и няколко железопътни компании.

Преговори сред синдикатите и работодателите се водят цяла седмица и ще продължат през идните дни, само че към този момент няма никакви признаци за съглашение, показва ДПА.

В актуалната стопанска система служащите би трябвало да бъдат уместно възнаградени за труда си, да се радват на положителни условия и да имат успокоение, че работното им място няма да им бъде отнето, разяснява основният секретар на Ар Ем Ти Мик Линч.

Британският министър председател Борис Джонсън назова стачките " ужасна концепция " и посочи, че " няма смисъл " да има железници, които са " толкоз неикономични ", че цените на билетите са непостижими за пасажерите.

Той също така отбрани предлагането за съкращения на заплатите на работещите в обществения бранш, като в същото време бъдат нараснали заплащанията към пенсионерите в сходство с растящата инфлация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР