Британското военно разузнаване публикува сателитна снимка от 21 август, на

...
Британското военно разузнаване публикува сателитна снимка от 21 август, на
Коментари Харесай

Русия държи бронетранспортьори на 60 метра от реактора на Запорожката АЕЦ

Британското военно разузнаване разгласява сателитна фотография от 21 август, на която се виждат три бронетранспортьора и два военни камиона, ситуирани на към 60 метра от пети енергоблок на Запорожката атомна електроцентрала.

„ Сателитни фотоси, направени на 21 август, демонстрираха, че Русия поддържа мощно военно наличие в Запорожката атомна електроцентрала, като бронетранспортьорите са ситуирани на към 60 метра от пети реактор “, се споделя в известието на английското разузнаване.

За обстоятелството, че на територията на Запорожката АЕЦ се намира военна техника на окупаторите, неведнъж се оповестява от медиите и украинските управляващи. На 5 август The Insider заяви, че съгласно източници в атомната електроцентрала са ситуирани бронетранспортьори и зенитни установки.

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, ситуирана е в Енергодар. От март централа, както и целият град, се управляват от съветските войски. С дейностите си съветските окупатори заплашват сигурността освен в Украйна, само че и в цяла Европа. Според анализатори, в случай че се стигне до нова нуклеарна злополука, то НАТО ще одобри това като нахлуване против нея и ще разгласи война на Русия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че незабавно би трябвало да се извърши ревизия от страна на Международната организация за атомна сила в нуклеарната централа „ Запорожие “ в Украйна, която е под съветски надзор и към която ударите и конфликтите се умножават. Централата, която е най-голямата в Европа, беше завладяна при започване на март от съветските сили. „ Това съставлява сериозна опасност за сигурността, което усилва рисковете от нуклеарни произшествия и повреди. Спешно належащо е да се позволи ревизия от страна на МААЕ и да се реализира изтеглянето на всички съветски сили от обекта ", съобщи Столтенберг по време на конференция.

1/5 In early March, Russian ground forces assaulted and seized Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (ZNPP).
— Ministry of Defence
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР