Британското правителство обяви днес, че е замразило активи на стойност

...
Британското правителство обяви днес, че е замразило активи на стойност
Коментари Харесай

Великобритания замрази руски активи за над 20 млрд. долара

Британското държавно управление разгласи през днешния ден, че е замразило активи на стойност над 18 милиарда лири (20,5 милиарда долара), държани от съветски олигарси, други физически лица и компании, глобени поради нахлуването на Москва в Украйна , съобщи Ройтерс.

По този метод Русия изпревари Либия и Иран и стана най-санкционираната страна от Англия, заяви в годишния си отчет Службата за използване на финансовите наказания (OFSI), част от министерството на финансите.

Замразените съветски активи са с 6 милиарда лири повече по отношение на сумата, регистрирана във всички други английски режими на наказания.

Руският милиардер Роман Абрамович и предприемачът Михаил Фридман са измежду глобените тази година, дружно с президента Владимир Путин, фамилията му и военни командири.

Замразените активи са композиция от дялови участия в компании и парични средства, съхранявани в банкови сметки. Това не включва физически активи като недвижими парцели, яхти или активи, държани в подчинените на английската корона острови в Ламанша - Гърнси и Джърси.

Правителството глоби 95 на 100 от съветския експорт за Англия. Целият импорт на съветски нефт и газ ще спрат до края на годината, отбелязва Ройтерс.

" Наложихме най-строгите наказания на Русия до момента за да спрем тяхната военна машина ", съобщи Андрю Грифит, младши министър в министерството на финансите.

" Нашето обръщение е ясно: няма да позволим на Путин да успее в тази брутална война ", добавя той в изказване.

Досега Англия е глобила повече от 1200 лица, в това число високопоставени предприемачи и видни политици и над 120 предприятия в Русия.

Болезнените глоби

Западните наказания значат привършване на складираните елементи за автомобилната промишленост - коли като най-новия модел " Лада " се създават без въздушни възглавници и антиблокиращи спирачни системи. Това са съществени съставни елементи за обезпечаване на пътна сигурност и отбрана живота на водачите, пасажерите и пешеходците.

Руските самолетни компании разглобяват самолети за аварийни елементи и употребяват полупроводници от кухненски уреди в танкове от руската ера, споделиха публични английски представители, добавяйки, че дефицитът на муниции е изиграл роля в последните триумфи на Украйна на бойното поле.

В по-дългосрочен проект Русия страда от приключване на мозъци и липса на достъп до основни технологии, като 75 на 100 от фирмите понижават активността си и 25 на 100 напущат страната напълно, показаха източниците.

Руските активи сега са единствено замразени, само че има полемики по отношение на опциите за тяхното изземване.

Правителствени чиновници в западни страни споделят, че има потребност от широкомащабна финансова помощ за възобновяване на Украйна, като настояват, че е честен мотив виновните за нашествието да допринесат за това.

" Мисля, че това, което бихме желали да създадем, е да разгледаме какви са всички варианти, какво е допустимо и по-късно да вземем решение със съдружниците по този въпрос ", сподели неназован държавен представител.

Откакто Англия стартира да постанова забрани за пътешестване, заледяване на активи и други наказания на 24 февруари - деня, в който съветските сили нахлуха в Украйна - държавното управление е получило 236 отчета за нарушавания на глобите.

Руският милиардер Петр Авен оспорва обвиняванията, че е избягвал наказания против него в съд в Лондон. Той е упрекнат, че е употребявал пари от английски сметки, с цел да финансира метода си на живот.

Случаят е първият, който тества метода на Англия за налагане на наказания против съветски жители след нашествието, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР