Британското издание анализира текущото състояние на руската армия. Преводът на

...
Британското издание анализира текущото състояние на руската армия. Преводът на
Коментари Харесай

The Times: Годините инвестиции превърнаха руската армия в смъртоносна сила

Британското издание проучва настоящото положение на съветската войска. Преводът на публикацията беше оповестен на портала.

Основното обръщение на материала е, че Русия през днешния ден е по-боеспособна военна мощ, в сравнение с когато и да било след разпадането на Съветския съюз. Според редактора на справочника The Military Balance Джеймс Хакет след спора с Грузия през 2008 година Русия влага съществено в модернизацията на въоръжените си сили, изцяло актуализира танковия флот и тежките артилерийски системи, а също по този начин реорганизира Военноморски сили.

Д-р Джон Чипман, общоприет шеф на Международния институт за стратегически проучвания (IISS), счита, че страховете от военния напредък на Русия през последните години са стимулирали европейските страни да усилят разноските за защита. Те са нарастнали с 4,8% предходната година – най-високият %, регистриран в миналото за всеки район на света.

По-специално, Обединеното кралство изпревари Индия в международната ранглиста по този индикатор и зае третата позиция след Съединени американски щати и Китай.

Джон Чипман акцентира, че днешната съветска войска е радикално друга от тази, която взе участие в късата война с Грузия през 2008 година. Сега тя се състои най-вече от щатни бойци, а не от наборници, а въоръжението ѝ, в това число нуклеарния ѝ боеприпас, е доста по-модерно. Руските крилати ракети могат да поразяват цели в обхват от над 2000 километра

Освен това Русия разполага с ефикасни мобилни системи за противовъздушна защита и съвременни военновъздушни сили, цитира .

източник:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР