Британският вътрешен министър Саджид Джавид представи кандидатурата си за лидер

...
Британският вътрешен министър Саджид Джавид представи кандидатурата си за лидер
Коментари Харесай

Това ли ще е новият премиер на Великобритания?

Британският вътрешен министър Саджид Джавид показа кандидатурата си за водач на консервативната партия и министър-председател, като стана деветият претендент за поста на началник на английското държавно управление.

Роденият в Рочдейл в семейство на пакистански имигранти Джавид разгласи за желанието си да взе участие в тази битка в Туитър.

"Възнамерявам да стана идващият водач на Консервативната партия и министър-председател на нашата велика страна. Трябва да възстановим доверието, да създадем единение и нови благоприятни условия във Англия. Преди всичко би трябвало да осигурим Брекзит ", сподели министърът във видео известие.

Миналата седмица за поста се кандидатираха министърът на околната среда Майкъл Гоув, министър на външните работи на Обединеното кралство Джеръми Хънт, някогашният министър по Брекзит Доминик Рааб, някогашният водач на Камарата на общините в английския парламент Андреа Лидсъм, английският външен министър Борис Джонсън, министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт и някогашният министър на труда и пенсиите Естер Макви.

В петък английският министър председател Тереза Май разгласи, че ще напусне поста на водач на Консервативната партия на 7 юни. Съответното известие я принудиха да направи партийни членове, измежду които членове на кабинета, недоволни от възобновеното съглашение с Европейски Съюз за Брекзит, показано от Мей.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР