Британският външен министър Лиз Тръс възнамерява все повече да разиграва

...
Британският външен министър Лиз Тръс възнамерява все повече да разиграва
Коментари Харесай

Русия – основният коз на Лиз Тръс в борбата за премиер

Британският външен министър Лиз Тръс има намерение от ден на ден да разиграва съветската карта в битката за премиерския пост, с цел да нападна съперника си – някогашния министър на финансите Риши Сунак. Това заяви в събота Sunday Telegraph, базирайки се на неназовани близки поддръжници на Тръс.

Според тях, шефката на ведомството, която е на поста малко повече от 10 месеца, счита, че външната политика и сигурността за своя мощ и има вяра, че точно тези два коза ще ѝ разрешат да завоюва точки в конкуренцията за премиерския пост. Събеседниците на изданието споделиха, че Тръс има намерение да е като ястреб във връзка с Русия и Китай по време на предизборната акция, противопоставяйки се на Сунак и обвинявайки го, че е прекомерно мек към дейностите на Москва и Пекин.

„ Лиз има опит, престиж и увереност, когато става дума за Украйна и Китай, което я слага в редиците на партийните ястреби, до момента в който Риши е по-скоро на страната на гълъбите. Аргументът на Лиз е следният: в този момент е по-опасно време от по всяко време било след края на Студената война. Това може да върне на Англия водещата роля на международната сцена “, сподели пред вестника един от съдружниците на външния министър.

Темата за глобите

Той също по този начин добави, че по време на „ налагането на банкови наказания против Русия, министерството на финансите под управлението на Риши не е желало да се движи толкоз бързо, колкото са желали министър-председателят Борис и Лиз “. " Министерството на финансите беше доста постепенно, когато се стигна до изключването на съветските банки от системата SWIFT. По подразбиране Министерството на финансите би трябвало да бъде по-внимателно, да мисли единствено за математиката, само че от време на време би трябвало да вземете сложни решения ", добави поддръжникът на Тръс.

Преди това Тръс непрекъснато си приписваше заслуги за твърдата си позиция против Русия, невиждано необятните наказания на Лондон против Москва и дейните доставки на оръжия за Украйна.

Според изданието, Тръс има намерение да употребява и обстоятелството, че е сменила няколко министерски позиции за повече от 10 години в държавното управление, до момента в който Сунак управлява единствено един отдел в продължение на две години и половина.

Анкети измежду членовете на ръководещата Консервативна партия, които би трябвало да изберат нов водач, демонстрират, че Тръс е много пред Сунак. Проучване на YouGov от 21 юли сподели, че 62% от интервюираните членове на партията биха подкрепили Тръс, а 38% биха предпочели Сунак.

Привържениците на Тръс обаче избират да играят със сигурни карти и да употребяват всички принадлежности в борбата, в това число външнополитически причини.

Победителят в тази акция автоматизирано ще стане министър-председател, защото консерваторите в този момент са на власт (бел. ред. те завоюваха общите избори през 2019 година със съкрушителна победа). Други изследвания обаче демонстрират, че в случай че в този момент се проведат парламентарни избори, тогава консерваторите, който и да ги управлява, няма да имат късмет против опозиционната Лейбъристка партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР