Британският производител на суперавтомобили McLaren обяви щабквартирата си в Уокинг

...
Британският производител на суперавтомобили McLaren обяви щабквартирата си в Уокинг
Коментари Харесай

McLaren продава централата си заради финансови проблеми

Британският производител на суперавтомобили McLaren разгласи щабквартирата си в Уокинг за продажба. Марката обаче не счита да се мести - тя счита да остане в централата си, само че в качеството на наемател, оповестява Autocar.

McLaren търси покупател, който да заплати най-малко £200 000 000 (€216 млн.), като задачата е парите да бъдат получени до края на фискалната година. Условието е компанията да може да продължи да работи в Уокинг под аренда.

През май стана ясно, че McLaren е изправена на ръба на банкрута поради пандемията от ковид. Приходите спаднаха фрапантно поради намалелите продажби и анулацията на надпревари.

McLaren Technology Centre  McLaren продава централата си поради финансови проблеми

Компанията се обърна за помощ към английското държавно управление, само че получи отвод. Властите мотивираха решението си с изказванието, че от McLaren не са подхванали всички нужни ограничения, с цел да решат финансовите си проблеми.

Компанията бе принудена да редуцира 1 200 работни места - съвсем една трета от личния състав - и да изтегли заем в размера на £150 млн. (€162 млн.) от Националната банка на Бахрейн.

Щабквартирата на McLaren е издигната по план на фамозния проектант Норман Фостър през 2004 година Комплексът разполага с три ниски здания, вписани ефектно в ландшафта - McLaren Technology Centre (с премия от английския строителен бранш BCI), Production Centre, където се сглобяват цивилните коли на производителя, и Thought Leadership Centre.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР