Британският премиер Тереза Мей заяви пред депутатите от своята Консервативна

...
Британският премиер Тереза Мей заяви пред депутатите от своята Консервативна
Коментари Харесай

Мей призова депутатите: Пратете послание на Брюксел какво искате от Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи пред депутатите от своята Консервативна партия, че те би трябвало да изпратят обръщение до Брюксел за това какви промени желаят в нейното съглашение за Брекзит, съобщи Ройтерс.
 
Утре депутатите ще дебатират и гласоподават идващите стъпки на Мей по отношение на Брекзит, откакто с огромно болшинство на 15 януари те отхвърлиха нейното съглашение, контрактувано с Брюксел.

 
Говорейки за изявлението на Мей пред депутатите от Консервативната партия, депутатът реакционер Саймън Харт сподели, че " общото мнение беше, че ние би трябвало да се обединим към нещо, което се приближава най-вече до рационално решение. Независимо от отговора на Брюксел, тук става дума ние да изпратим обръщение ".
 
Според телевизия Скай нюз, която се базира на свои източници, Тереза Мей е споделила през днешния ден на депутатите консерватори, че възнамерява да организира избор в Народното събрание по договорката си за Брекзит на 13 февруари, предадоха Ройтерс и ТАСС.

 брекзит БГНЕС-->
След като по-рано този месец договорката, която Мей контракти с Брюксел, беше отхвърлена в английския парламент, премиерката сподели, че желае да обезпечи отстъпки, свързани с границата със Северна Ирландия, тъй че да получи поддръжката на депутатите, които са последователи на Брекзит от нейната лична партия и на дребната северноирландска партия, която поддържа нейното държавно управление, отбелязва Ройтерс.
 
Същевременно Холандия разгласи началото на огромна медийна акция, целяща да предизвести фирмите за рисковете, свързани с Брекзит. Кампанията е посредством известия по радиото и в обществените мрежи, съобщи Франс прес.

 
" Не оставяйте Брекзит да ви изненада ", се споделя в едно от известията по радиото. В тези известия държавното управление приканва фирмите да покажат креативност при положение на Брекзит без договорка на 29 март.
 
" Възможно е продуктите да бъдат арестувани по-дълго време на границата, допустимо е английските документите и разрешителни да не бъдат годни и прехвърлянето на данни да се сблъска с нова цифрова граница ", се споделя в едно от известията. Фирмите могат да получат повече информация на уеб страницата brexitloket.nl

 
Онлайн акцията, която ще последва радиосъобщенията, пък ще стартира на 1 февруари. В нея ще се включи " персонаж, който демонстрира безусловно по какъв метод Брекзит може да попречи на бизнеса ", се споделя в известие на държавното управление. Това ще бъде нещо като марионетка, която да вземем за пример ще блокира камион или ще издига преграда.
 
Банк ъв Америка пък ще стартира да трансферира в идните дни стотици чиновници от Лондон в Париж поради Брекзит, съобщи Франс прес, като се базира на осведомен източник. Около 400 чиновници ще отидат от Лондон главно в Париж, само че и във Франкфурт през февруари. Засега представител на банката не е разяснява информацията. Банката има в този момент 4000 чиновници във Англия. В Париж тя е наела офиси, в които могат да бъдат настанени до 1000 чиновници.

 
Тя обаче реши преди две години да разположи европейската си централа в Дъблин, където към този момент работят 700 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР