Британският премиер Борис Джонсън започна планираните по-рано този месец промени

...
Британският премиер Борис Джонсън започна планираните по-рано този месец промени
Коментари Харесай

Валят оставки на министри

Британският министър председател Борис Джонсън стартира плануваните по-рано този месец промени в кабинета. Министърът на образованието Гавин Уилямсън разгласи оставката си в сряда. Министърът на правораздаването Робърт Бъкланд също загуби поста си. Външният министър Доминик Рааб също е напът да се сбогува с държавното управление, заяви вестник „ Банкеръ “.

" За мен беше чест да послужвам като министър на образованието от 2019 година Въпреки сложността на световната пандемия, аз съм изключително горделив от промените “, написа Уилямсън в Туитър.

Уилямсън, който преди този момент беше министър на защитата, беше остро подложен на критика поради хаоса, който обхвана английските учебни заведения поради онлайн образованието по време на пандемията на ковид, както и усложненията при организирането на последните изпити.

Министърът на правораздаването Робърт Бъкланд също загуби поста си. " За мен беше чест да послужвам на това държавно управление през последните седем години и като лорд канцлер през последните две години. Много съм горделив от всичко, което реализирах ", написа той в Туитър.

По-рано представител на премиера Борис Джонсън удостовери, че в сряда ръководителят на държавното управление ще направи промени в кабинета. Медиите оповестяват, че външният министър Доминик Рааб също може да загуби поста си.

Рааб, който играеше ролята на заместител на Джонсън през април предходната година, когато министър председателят беше в интензивното поделение на болничното заведение с ковид, се сблъска с продължителна рецензия за оправянето му с рецесията в Афганистан. Бившият юрист беше на отмора на гръцки остров, до момента в който държавното управление се опитваше да изтегля английски жители и афганистанския личен състав, когато талибаните напредваха и превзеха властта.

Говори се, че министърът на търговията Лис Тръс, която е посредничила в редица покупко-продажби след цялостното овакантяване на Англия от Европейския съюз през януари, ще размени Рааб. Майкъл Гоув беше препоръчан като заместител на вътрешния министър Прити Пател, подложен на напън заради повишаването на пресичанията на мигранти от Франция, дружно с изказванията за тормоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР