Британският парламент ще отхвърли споразумението на премиера Тереза Мей с

...
Британският парламент ще отхвърли споразумението на премиера Тереза Мей с
Коментари Харесай

По пътя към Брекзит: Анализ на Зинаида Златанова и Милен Керемедчиев

Британският парламент ще отхвърли съглашението на премиера Тереза Мей с Евросъюза. Това обявиха в " Още от деня " някогашният ръководител на представителството на Европейска комисия у нас Зинаида Златанова и някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Двамата са безапелационни, че англичаните няма да имат излаз от Европейски Съюз през днешния ден.

Каквото и да реши английският парламент, няма положителни ходове за Тереза Мей, разяснява Керемедчиев. Той добави, че няма извънредно съглашение за излизане от Европейски Съюз, тъй като има директен интервал до края на 2020 година, с опция за удължение. В този интервал Англия ще продължава да заплаща своите вноски в европейската хазна, няма да има право на глас, няма да има евродепутати, само че ще продължава да бъде част от комерсиално съглашение.

За твърдите последователи на Брекзит би трябвало да е ясно, че Англия със или без съглашение няма автоматизирано да излезе от Европейски Съюз, прецизираха Златанова и Керемедчиев.

Правителството в Лондон има повече време, в сравнение с си представяме, добави Златанова. Това е дълъг развой, нови шансове и систематизиране на силите. Докато тече този директен интервал ще има нова ЕК.

Отлагането на Брекзит е проблем и за Европейски Съюз, счита някогашният заместник-министър на външните работи. Британските евродепутати ще могат да влизат в Екологичен потенциал, а след случването на Брекзит те би трябвало да излязат. Но не е ясно кои депутати и на какъв принцип ще ги заместят.

Ужасът във Англия занапред ще продължи, тъй като откакто се случи Брекзит ще има вътрешни напрежения дори референдуми за обособяване от Англия, да вземем за пример Шотландия, добави Керемедчиев.

Що се касае до Европейски Съюз - никой не знае какво ще се случи действително, като да вземем за пример дали ще трябват визи на българските възпитаници.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР