Британският офис на Peugeot проведе любопитно проучване, което установи, че

...
Британският офис на Peugeot проведе любопитно проучване, което установи, че
Коментари Харесай

Електрическите автомобили се карат повече, отколкото бензиновите

Британският офис на Peugeot организира любопитно изследване, което откри, че електрическите коли изминават повече километри седмично от колите с бензинов мотор. Разликата към момента е дребна - единствено 16 километра - само че от Peugeot са уверени, че резултатите от изследването удостоверяват пригодността на електрическите транспортни средства освен за къси пътувания. В същото време главната причина за отвод от закупуване на „ зелени “ коли към момента е цената.

Както откриват анализаторите на Peugeot, най -голямото разстояние на седмица се изминава от коли, оборудвани с хибридни електрически трактове - 204 километра. Второто място заемат коли с дизелови мотори със междинен резултат от 151 километра. Електрическите коли със 146-километров седмичен пробег заемат третото място, изпреварвайки бензиновите коли, чийто индикатор е единствено 130 километра.

По-малко от 18 % от притежателите на коли с ДВГ споделят, че пътуват повече от 320 километра на седмица. По този метод, означават създателите на проучването, множеството водачи са подобаващи за актуалните електрически коли, които изминават даже повече без презареждане: да вземем за пример Peugeot e-208 е в положение да преодолее 349 километра с цялостна батерия в цикъла WLTP.

Въпреки това цената остава един от главните фактори, спиращи водачите да преминат към " зелени " коли. 36 % от британците, които избират коли с мотори с вътрешно горене. Повече от половината (53 %) означават високата цена на електрическите транспортни средства, а други 43 % - неналичието на развита инфраструктура.

Именно последният аспект е главната причина за изоставането на електрическите коли от хибридите и дизелите, откриха калифорнийски учени. Оказва се, че съвсем 20 % от притежателите на коли на „ акумулатори “ се връщат към коли с обичайни мотори заради незадоволителния брой зарядни станции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР