Британските власти се сдобиха с нови законови правомощия да забраняват

...
Британските власти се сдобиха с нови законови правомощия да забраняват
Коментари Харесай

Великобритания затяга санкциите срещу самолетите и яхтите на руските олигарси

Британските управляващи се снабдиха с нови законови пълномощия да не разрешават обезпечаването на техническа поддръжка на самолети и кораби, принадлежащи на глобени съветски олигарси или техни компании, съобщи Ройтерс.

" Законът ни дава разполагаем нови механизми да лишим олигарсите от достъп до първокласните им играчки ", сподели министърът на превоза Грант Шапс.

Британското държавно управление работи в съгласие със западните съдружници с задачата да бъде парализирана съветската стопанска система като наказване за нахлуването в Украйна. То лимитира достъпа на Русия до интернационалната финансова система и глоби браншове като корабоплаването и защитата, както и богатия хайлайф към президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Новите пълномощия неотложно бяха употребявани против петролния магнат Евгений Швидлер - предприемач милиардер с близки настоятелен връзки с Роман Абрамович и милиардера Олег Тинков, създател на московската комерсиална банка " Тинкоф Банк ".

Мерките са в допълнение към по-рано наложените наказания от Англия и други страни и към търговски решения, взети от основни фактори в тази промишленост.

Самолетостроители като " Боинг " и " Еърбъс " стопираха да доставят елементи на Русия, а Съединени американски щати и Европейски Съюз глобиха съветската авиация.

Производители на корабни мотори като финландската компания " Вертсиле " замразиха връзките си с Русия, а немската " МАН Енерджи Солюшънс " преразглежда договорите си.

Руският корабоплавателен бранш също е подложен на ограничавания, в това число във връзка с узаконяването на кораби от водещи задгранични снабдители - което е жизненоважно за достъпа до пристанища и застраховането; компании за морски транспорти се изтеглят, а водещата съветска компания в региона на океанските транспорти " Совкомфлот " също е глобена.

Англия сподели, че законът с новите пълномощия ще разшири глобите в региона на финансите, търговията и корабоплаването против Крим, който Русия анексира през 2014 година, както и против териториите, които са отвън контрола на украинското държавно управление в Донецка и Луганска област.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР