Британските депутати ще поемат контрола върху процеса на излизане от

...
Британските депутати ще поемат контрола върху процеса на излизане от
Коментари Харесай

Британският парламент може да обърне посоката на Брекзит днес

Британските депутати ще поемат контрола върху процеса на излизане от Европейския съюз през днешния ден, с цел да се опитат да намерят болшинство за различен път, който да ги изведе от парламентарната невъзможност, написа Българска телеграфна агенция.
 Брекзит донесе 3 оставки в кабинета за Тереза Мей  Британските депутати поемат Брекзит за ден: в сряда гласоподават за анулация, обединен пазар или нов референдум  ITV: Тереза Мей подава оставка, в случай че Народното събрание утвърди договорката за Брекзит
Те си издействаха правото да проведат серия от ориентировъчни гласувания по разнородни разновидности за развръзка на Брекзит.

Дебатът би трябвало да стартира към 15 часа по Гринуич. Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу ще избере кои от предложенията ще бъдат сложени на гласоподаване. Той ще би трябвало да избира от голям брой позиции, импортирани от депутати, които включват следните:

1) Международно комерсиално съглашение, което разрешава на Англия да взе участие в митнически съюз с Европейски Съюз след Брекзит.

2) Сделка за Брекзит, която би трябвало да включва най-малкото ангажимент за договаряне на непрекъснат и изчерпателен митнически съюз с Европейски Съюз за цялото Обединено кралство.

3) Оттегляне на декларацията по Член 50 на Лисабонския контракт, в случай че Народното събрание не се съгласи на излизане без договорка.

4) Обществен избор за одобрение на договорка за Брекзит, преди тя да бъде утвърдена от Народното събрание.

5) Запазване на участието в Европейската икономическа зона и внасяне на повторна кандидатура за присъединение към Европейската асоциация за свободна търговия.

6) Общ пазар 2.0, усъвършенствана договорка в норвежки жанр, която ще включва участие в общия пазар на Европейски Съюз, както и митническо съглашение с Европейски Съюз.

7) Плана на опозиционната Лейбъристка партия за тесни стопански връзки с Европейски Съюз, в това число изчерпателен митнически съюз и близко координиране с общия пазар.

8) План А на " компромиса Малтхаус " - непосредствен до договорката на Тереза Мей, само че замества защитния механизъм на ирландската граница с механизъм, учреден на съглашение за свободна търговия с нулеви митнически ставки, който разчита на механически решения за изместване на инспекциите на стоките надалеч от границата.

9) Излизане без договорка.

10) Изискване държавното управление на Обединеното кралство да обезпечи единодушието на шотландския парламент и уелското заседание, преди да настъпи Брекзит.

Депутатите ще имат право да гласоподават за повече от едно от предложенията. Дебатът би трябвало да завърши към 19 часа по Гринуич, след което депутатите ще имат 30 минути за гласоподаване. Очаква се ръководителят на Камарата да разгласи резултата след 21 часа по Гринуич. Възможно е никое от предложенията да не събере болшинство, както е допустимо и няколко и даже всички оферти да съберат болшинство.

Членовете на долната камара възнамеряват да поемат надзор върху процеса на Брекзит още веднъж в понеделник, 1 април, за нов спор за излизането от Европейски Съюз.

Ориентировъчните гласувания в Долната камара няма да имат наложителна мощ за английското държавно управление. Премиерът Тереза Мей сподели в понеделник, че тя не може да ангажира кабинета си с реализирането на какъвто и да било избор, тъй като Народното събрание може да гласоподава за нещо, което не може да бъде контрактувано с Европейски Съюз или което е в несъгласие с изборните обещания на партията й от 2017 година Консервативният народен представител Ник Боулс сподели пред Би Би Си, че в случай че държавното управление откаже да отговори на желанията на Народното събрание, депутатите могат да одобряват законодателство, с което да се опитат да го принудят.

Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР