Британски учени са публикували доклад, в който са описани нови

...
Британски учени са публикували доклад, в който са описани нови
Коментари Харесай

Британски учени предлагат да се изучават земетресения и течения с помощта на подводни интернет кабели

Британски учени са разгласили отчет, в който са разказани нови способи за събиране на научни данни благодарение на съоръжение, което ще прокарва оптични интернет кабели по дъното на океана, с цел да оказва помощ за разкриване на трусове и проучване на теченията.

Авторите на плана означават, че потреблението на подводни кабели за събиране на такива данни надали може да се назова нова концепция. Досега обаче е било допустимо да се записва интензивността единствено по цялата дължина на кабела, до момента в който новото в английската методология е измерването на показанията по правите на кабела сред ретранслаторите, което разрешава събирането на повече данни с по-висока акуратност.

Учените сполучливо ревизират хипотезата си на образеца на подводен кабел, свързващ Англия и Канада. Дължината му е 5860 км, а дистанциите сред ретранслаторите варират от 45 до 90 км. Тъй като в света се оповестява за най-малко 487 подводни кабела с обща дължина над 1,3 млн. км, сеизмолозите, които учат подводните течения и подводните трусове, ще имат разполагаем доста нови данни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР