Британски учени доказаха, че алкохолът е по-опасен от незаконната дрога

...
Британски учени доказаха, че алкохолът е по-опасен от незаконната дрога
Коментари Харесай

Алкохолът по-опасен от хероин?

Британски учени потвърдиха, че алкохолът е по-опасен от противозаконната дрога като хероин и кокаин да вземем за пример.

Изследователите от Англия проучили деликатно другите субстанции, съдържащи се в алкохола, кокаина, хероина, екстазито и марихуанта. Те ги „ оценили “ по тяхната разрушителна мощ както за „ потребителя “, по този начин и за обществото, написа Асошиейтет Прес.

Учените анализирали какъв брой пристрастяващ е опиатът и по какъв начин той вреди на човешкото тяло. Център на проучването били и други фактори като да вземем за пример негативното въздействие на хората, които използват дрога, ролята им в разрушаването на фамилии, както и икономическите загуби за индивида и страната, като да вземем за пример разноски за опазване на здравето, обществени услуги, затвор.

 Алкохолът по-опасен от хероин?

Хероинът, кокаинът и амфетамините са най-смъртоносни за хората. Отчитайки обаче необятната рефлекция от потреблението им върху обществото се оказва, че алкохолът, хероинът и кокаинът са най-смъртоносно рискови.

Алкохолът обаче е на чело в класацията, поради всеобщата му приложимост и опустошителните последици за пристрастените към спиртната напитка и околните им. Следващи алкохола по „ сан “ са хероинът и кокаинът.

Силно пристрастените към алкохола повреждат всички свои органи. Също по този начин при алкохолизмa има по-високи равнища на смъртност, а алкохолиците са повече и по-сколонни да извършат престъпно закононарушение, в сравнение с наркоманите.

Все отново учените не считат, че в случай че алкохолът бъде неразрешен със закон, ще има позитивни резултати. „ Не можем да се върнем към дните на възбрана, защото алкохолът е прекомерно вграден в нашата просвета и постоянно ще бъде по този начин “, споделя Лесли Кинг от Европейския център за мониторинг.

Вместо това евентуално ще бъде по-резултатно, в случай че алкохолиците бъдат по-добре осведомени за ужасяващите последици от тяхната привързаност. Вдигнето на цената на спиртната напитка също би имало предпазен резултат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР