Британски политици, включително премиерът Борис Джонсън, както и учени, днес

...
Британски политици, включително премиерът Борис Джонсън, както и учени, днес
Коментари Харесай

Британски политици и учени защитиха ваксината на „АстраЗенека“

Британски политици, в това число министър председателят Борис Джонсън, както и учени, през днешния ден интензивно опазиха имунизацията на „ АстраЗенека “ в серия от медийни изяви, откакто доста страни от Европейски Съюз краткотрайно прекратиха потреблението ѝ, поради случаи на формиране на кръвни съсиреци.

11 европейски страни, измежду които и България, краткотрайно стопираха имунизирането с „ АстраЗенека “ след известия, че при пациенти са се появили кръвни съсиреци и кървене.

Британски учени и политически водачи обаче побързаха още веднъж да защитят така наречен Оксфордска ваксина, изтъквайки, че тя е безвредна и изгодите от имунизирането са надалеч по-големи от рисковете.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че няма основателна причина да се спре или забавя всеобщото имунизиране, а първият министър на Шотландия Никола Стърджън - че ще се имунизира с „ АстраЗенека “ без никакво съмнение.

Външният министър Доминик Рааб уточни, че английският регулатор за медикаментите е бил безапелационен, че няма спомагателен риск от потреблението на имунизацията:

„ Тази ваксина е безвредна. Ние зачитаме процеса и процедурите на някои други страни, през които би трябвало да премине одобряването на имунизациите, само че имунизацията на „ АстраЗенека “ е безвредна. Хората би трябвало да не престават да се имунизират с нея, с цел да защитят себе си, приятелите си и фамилиите си “, сподели външният министър.

Британски учени от своя страна допълниха, че регистрираното равнище на кръвни съсиреци не надвишава естествените правила и няма доказателства за новите случаи, че са вследствие на имунизацията.

Според данните на английските здравни управляващи на над 24 милиона души в страната са получили първа доза COVID-19 ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР