Британската централна банка (Bank of England) остави основната си лихва

...
Британската централна банка (Bank of England) остави основната си лихва
Коментари Харесай

Bank of England запази основната си лихва на историческия минимум

Британската централна банка (Bank of England) остави главната си рента на историческия най-малко от 0,1 на 100 и резервира програмата си за изкупуване на активи на стойност 895 милиарда английски лири (1,24 трилиона долара), предадоха международните организации. В същото време в края на съвещанието си по паричната политика английската централна банка преразгледа към покачване прогнозата си за спестовност напредък през тази година до 7,25 на 100 с помощта на по-силната от предстоящото интензивност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Комитетът по паричната политика е дал своя вот единомислещо за опазване на свръхниската рента. Според него главният сюжет е за увеличение на потребителските цени краткотрайно над 2 % към края на 2021 година, основно вследствие на еволюцията на цените на силата, които мощно набъбнаха след срутва им предходната година заради пандемията и ограничаващите ограничения. В средносрочен проект централната банка чака инфлацията да се върне на ниво към целевите 2 %.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия е по-голям спрямо прогнозите от февруари, акцентира Банк ъв Ингланд в отчета си за паричната политика. Това е станало с помощта на по-силната от предстоящото интензивност през последните седмици, като лекото намаляване на рестриктивните мерки способства за по-голям Брутният вътрешен продукт в кратковременен проект. Затова институцията преразглежда към мощно покачване прогнозатаси за растежа през тази година до 7,25 на 100 по отношение на упованията от февруари за 5 на 100.

През първото тримесечие Англия беше в непоколебим локдаун, с изключение на училищата, които отвориха на 8 март), тъй че упованията са за спад на Брутният вътрешен продукт с 1,5 на 100. Официални данни за икономическия напредък на страната през първото тримесечие ще бъдат оповестени идната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР