Британската разузнавателна агенция MI5 повиши нивото на заплаха от вътрешен

...
Британската разузнавателна агенция MI5 повиши нивото на заплаха от вътрешен
Коментари Харесай

Лондон повиши нивото на терористична заплаха в Северна Ирландия

Британската разследваща организация MI5 увеличи равнището на опасност от вътрешен тероризъм за Северна Ирландия до " сериозна " - което значи, че офанзива е доста евентуална, заяви Англия.

Крис Хийтън-Харис, английският министър за Северна Ирландия, сподели в документално министерско изказване, че равнището е било нараснало от " доста " след неотдавнашното нахлуване против служители на реда.

Служител, който по това време не бе на работа, бе тежко ранен при нахлуване с огнестрелно оръжие предишния месец, в случай, наказан от държавните управления в Дъблин и Лондон.

" Обществеността би трябвало да остане бдителна, само че не и да се тревожи, и да продължи да рапортува за всички опасения, които има, на полицейската работа на Северна Ирландия ", сподели той.
Промяната идва почти година откакто Англия намали равнището на опасност за провинцията до " доста " за първи път от повече от десетилетие. Предстои и 25-ата годишнина от мирното съглашение от Разпети петък идващия месец, което значително постави завършек на Смутните времена - три десетилетия на принуждение, което разтърсваше Северна Ирландия от края на 60-те години на предишния век.
По-рано този месец президентът на Съединените щати Джо Байдън сподели, че е приел поканата на английския министър председател Риши Сунак да посети Северна Ирландия. Както (бившият американски президент - бел. ред.) Бил, по този начин и Хилари Клинтън би трябвало да участват на събития, свързани с годишнината.

 Наследството на Брекзит: Британският парламент утвърди новата договорка за Северна Ирландия Наследството на Брекзит: Британският парламент утвърди новата договорка за Северна Ирландия
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР