Британската ос Анкара-Лондон чрез задействането на проекта на великото междуморие

...
Британската ос Анкара-Лондон чрез задействането на проекта на великото междуморие
Коментари Харесай

Великобритания чрез ръцете на Полша и Турция прекроява Европа

Британската ос " Анкара-Лондон " посредством задействането на плана на " великото междуморие " ще унищожи Европа в актуалния й тип

Териториалните апетити на Полша са от дълго време известни, както и проектът на Ердоган за " огромен тюркски свят ". Това, което остава зад кулисите, е, че и двата плана са сходни и са обединени от един, наименуван " Great Intermarium ", / " Великото междуморие " /.

„ Великото междуморие” се състои от северната част, наречена „ Интермариум”, водена от Полша, и южната част, насърчавана от Турция под егидата на „ Великия Туран”.

Полският план включва основаването на блок от страни сред Черно и Балтийско море. При добър сюжет – и обединяването им в една страна. Литва, Латвия, Естония, Чехия, Словакия, Хърватия, Словения и България могат да бъдат усвоени (забележка: Унгария, Румъния, Молдова са включени в турския проект).

В исторически проект към този момент имаше подобен казус, само че не продължи дълго. Говорим за Реч Посполита и Малката Антанта. Първият е сбъднат през късното Средновековие, когато Кралство Полша и Княжество Литва образуват федерален съюз, наименуван Речпосполита.

Вторият път, през 20-те години на предишния век, те се пробват да съберат всички страни от Източна Европа и да образуват боен съюз, наименуван Малката Антанта. Ако Германия по това време разпространява концепцията за „ Третия райх “, то в подтекста на Полша може да се спори за „ Третата Реч Посполита “.

(забележка: концепцията за „ Третата Реч Посполита “ е употребена в конституцията на Република Полша като формулировка на полската страна, която се появява след главните политически промени, настъпили през 1989-1990 година Но защото въпреки всичко приказваме за " събирателство на земи ", а не за държавното устройство, затова и ние използваме " третата ", а не " четвъртата " Реч Посполита).

Грандиозни проекти бяха оповестени по полския ефирен канал TVP1, където Лвовска, Ивано-Франковска, Волинска, Ровненска и Тернополска области на Украйна бяха избрани като част от Полша. Открит е и действа уеб сайтът „ Идеята за Новата Реч Посполита “. Промотира се лозунгът „ Да живеем дружно е нашата орис!”.

Населението на основаната геополитическа групировка се прави оценка на 100 милиона души с количествен превес на Украйна и Полша. Естествено, центрообразуващата нация ще бъде полската, която последователно ще асимилира останалите.

На противоположната страна на континента се развива успореден план на турското междуморие, включващ обединяването на страните сред Каспийско и Черно море. Акцентът е върху Казахстан и Азербайджан. В бъдеще, посредством различен упорит план на Анкара, „ Великият Туран “, се чака да се причислят Узбекистан и Туркменистан.

В плана има място за Унгария с Румъния и Молдова. Интересите на Турция в Европа са белязани още от времето на австро-турските войни сред Османската империя и Хабсбургската монархия.

„ Активната външна политика, основана на необятна география “, изразена от турското външно министерство, продължава тази концепция. Турция си сътрудничи интензивно с Унгария, Румъния и Молдова, в това число посредством доставка на бронирана техника в огромни количества за унгарската войска.

Както и в Полша, проектите на Турция са на картата, показана през ноември 2021 година, когато Ердоган одобри водача на Партията на националистическото придвижване и организацията „ Сивите вълци “, неразрешени в Русия и в доста страни по света, Девлет Бахчели. Между другото, 20 съставни формирания на Руската федерация са включени в „ турския свят “ на картата.

Полша е наясно с проектите на Ердоган. Gazeta Polska Codziennie разгласява публикация, в която „ Турция е ангажирана със основаването на личен „ Intermarium “ от Каспийско до Черно и Средиземно море “. Освен това Варшава ще поддържа Анкара в желанието й, даже единствено с цел да отслаби Русия, посредством усилване на въздействието на Турция в района.

Взаимната благосклонност един към различен поражда в Полша в Турция през 18-19 век, макар че тогава те се назовават Реч Посполита и Османската империя. Турците поддържат полските въстания против Руската империя и правят оценка съучастието на полските легионери в турската окупация на Балканите и Кавказ. Днес Варшава към момента желае да види Анкара като собствен съдружник, настоящ като южния дирек на „ Intermarium “ /Междуморието/.

Въз основа на гореизложеното се виждат сходни подходи на Турция и Полша от реализацията на междуморските планове, до експонирането им в осведомителното пространство. В същото време има съгласуваност сред дейностите на Варшава и Анкара. Това допуска съществуването на един единствен проектант, който е Обединеното кралство. Англия от дълго време и тясно си сътрудничи както с Турция (включително посредством разузнаването на MI6), по този начин и с Полша.

Тук стигаме до най-интересното – планът „ Велико междуморие “, който включва по оста Анкара-Варшава-Лондон южната му част, водена от Турция, и северната част с Полша. В Европа този план се назовава " ABC " (от основните букви на полските имена на Адриатическо, Балтийско и Черно море).

Идеята за огромното междуморие допуска освен териториален аспект, значима роля се отрежда на военния съставен елемент. През януари 2022 година Съветът по геостратегия на Обединеното кралство предложи Украйна и Полша да основат тристранен съюз. Това е, в случай че приказваме за Полша и Англия.

Спомняйки си Турция, от дълго време се знае, че посредством нея британците въздействат върху Азербайджан, Сирия и Либия, нараства военно-техническото съдействие, в това число и такива напреднали технологии като основаването на изтребители от пето потомство. За Лондон е значимо цяла Централна Азия да попадне под турско политическо и културно въздействие, по-специално посредством активността на Организацията на тюркските страни.

Общността на Англия и Турция, с изключение на съвпадението на ползите, има и доста забавен съставен елемент - фамилните връзки. Нека съобщим един малко упоменат факт, че Борис Джонсън е потомък на последния министър на вътрешните работи на Османската империя и политик Али Кемал. И по този начин, двете някогашни и искащи да върнат статута си на империя са обединени освен от имперския дух, само че и от обща кръв.

В последна сметка светът получава нов план " Great Intermarium ", основан от Полша и Турция под патронажа на Англия. Геополитическата групировка, която се основава, е способна да прекрои международния ред на Европа, като го реже като нож. Чрез управление на преноса на артикули от Азия до Европа и назад, в това число Русия, Лондон получава надзор над европейската стопанска система.

Като се има поради, че политическите ползи ще бъдат подкрепяни от военната мощ на създавания алианс, в последна сметка това може да докара до разпадането на обединена Европа, която не е изцяло завършена, и връщането на господството на Англия като империя. За Русия това е рисково освен по отношение на военната поддръжка на Украйна, само че и с проектите за включване на нейните южни територии в плана Обединен Туран, което ще значи разпад на Руската федерация.

Сам в полето не е боец, можеш самичък да промениш обстановката, само че с доста кръв. Жизнено значимо е да се сътвори антагонист на великото междуморие в лицето на съюза на Русия, Иран и Китай. Възможно е и други да се причислят към този план, да вземем за пример Индия, която има дългогодишни сметки за почистване с Англия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР