Британската организация Compare the Market проведе изследване и направи класация

...
Британската организация Compare the Market проведе изследване и направи класация
Коментари Харесай

Екранът в автомобила е по-мръсен от тоалетна чиния

Британската организация Compare the Market организира проучване и направи ранглиста на петте най-замърсени зони в салона автомобил. За задачата експертите взеха проби от разнообразни повърхности вътре в колата и ги съпоставиха с проби от тоалетната паница на офис-сграда. Оказва се, че бактериите в транспортното средство са стотици пъти повече.
В опита са взели участие 10 автомобила от разнообразни класове – от фамилни кросоувъри и премиум-модели до товарни пикапи и ванове. Взета е проба от разнообразни места във всяко транспортно средство – екрана на мултимедийната система, лоста за промяна на скоростите, превключвателите на мигачите, защитните колани, пътническите седалки, челното стъкло, огледалото за задно виждане, багажника и от капака на резервоара.
 Паркирането на слънце бори сполучливо ковид Паркирането на слънце бори сполучливо ковид
Специалистите от американския университет в Джорджия организираха проучване, в което дефинират какъв брой време е нужно за изчистване на автом...
Количеството на откритите бактерии е съпоставено с тези, които са открити в тоалетната на офис-сградата, като резултатите са стряскащи. Оказва се, че на екрана на мултимедията, който всекидневно се допира от водача и пасажера до него има 371 пъти повече бактерии, в сравнение с тоалетната паница. На второ място се класира лоста за скорости, където нездравословните микроорганизми са 331 пъти повече. Следват лостовете на мигачите, кормилото и ръчната спирачка.
Специалистите са стигнали до извода, че фамилните коли са два пъти по-мръсни от тези, които е употребяват за работа. Поне това демонстрира съпоставяне на откритите бактерии в нов кросоувър Lexus и в пикап Ford F-150. Затова и от Compare the Market предлагат колкото се може по-често да се почиства и дезинфектира салона на автомобила, без значение защо се употребява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР