Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд почина в четвъртък, 29 декември,

...
Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд почина в четвъртък, 29 декември,
Коментари Харесай

Почина британската модна дизайнерка и икона на пънка Вивиан Уестууд

Британската фешън дизайнерка Вивиан Уестууд умря в четвъртък, 29 декември, на 81-годишна възраст, заяви учредената от нея марка в обществените мрежи. Тя умря " спокойно ", заобиколена от фамилията си, в южен Лондон.

Кариерата на дизайнерката стартира през 70-те години на предишния век в сърцето на пънк придвижването, когато радикалният ѝ метод към уличния жанр шокира света. Това е началото на една дълга кариера, белязана от триумфални ревюта в Лондон, Париж, Милано и Ню Йорк. С повишаването на нейния престиж тя като че ли излезе отвън рамките на модата, а нейните модели са изложени в музеи по целия свят. Младата жена, която презира английското общество, в последна сметка се трансформира в един от неговите водачи.

Вивиен Уестууд също оказа помощ да се раздруса светът на музиката. Sex Pistols, архитектите на английското пънк придвижване, се образуват в нейния лондонски магазин за облекла - " SEX " - под управлението на мениджъра им Малкълм Макларън, брачен партньор на Вивиен Уестууд. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР